Inför Östersund-DIF

DIFDAM_Östersund_743X400

Djurgården åker på lördag till Östersund med vetskap om att man är ytterst nära uppflyttning till Damallsvenskan.

Med två omgångar kvar har Djurgården fem poäng ner till trean IFK Kalmar, och dessutom 16 måls bättre målskillnad. Ett oavgjort resultat bör därmed räcka för avancemang, en vinst och saken är helt klar. Men tränaren Mauri Holappa fokuserar inte på detta.

– Det är som en vanlig match för oss, vi åker dit för att vinna matchen och tänker inte på något annat. Det kommer att bli en svår match, Östersund har kontraktet klart och kan spela avslappnat och vi fokuserar på hur vi ska spela för att lyckas i matchen, säger Mauri.

Laget drabbades tyvärr av en allvarlig skada på Matilda Östergaard i helgens match mot Jitex.

– Ja tyvärr, hon skadade ena knät, vi vet inte än om det är ledband eller menisken, men hon är inte med i helgen. I övrigt är alla tillgängliga för spel.

Östersund ligger mitt i tabellen och är sedan ett tag klara för spel i Elitettan även nästa säsong. Vårens möte på Kristineberg slutade hela 7-1 till Djurgården.

– Det är ett väldigt offensivt lag som i anfall spelar 433, de har gjort många mål men även släppt in många bolla. De har värvat en ny amerikanska sedan vårmatchen, Caroline Miller, som är duktig. För oss gäller det att vara väldig välorganiserade i försvarsspelet och att ta vara på de offensiva omställningarna. Men jag tror på våra spelare, vi ska försöka sätta ett par bollar och få med oss alla poäng.

Det har blivit många långa bussresor för Djurgården i år, men till Östersundsmatchen har man bokat flyg för att kunna förbereda sig på bästa sätt. Men några förberedelser för att fira om man skulle vinna och bli klara för Damallsvenskan menar Mauri att man inte har gjort.

– Nej, nej, det är en match som vilken som helst, vi fokuserar på att vinna den och inget annat.

Senare samma eftermiddag, klockan 15:00, tar IFK Kalmar emot Kungsbacka hemma på Gröndals IP. Kungsbacka ligger på tionde plats i tabellen och är direkt inblandade i nedflyttningsstriden. Poängförlust för Kalmar och Djurgården är klara för Damallsvenskan även vid förlust.

Attachment

l