Inför Östersund-Djurgården


När: Söndag 16 juli kl. 17.30
Var: 
Jämtkraft Arena
Hur: 
För de som inte är på plats är det C More som gäller, beställ via följande länk så gynnar det DIF Fotboll ekonomiskt.
Biljetter:
Köper du här (välj ”Bortastå” i menyn för att välja DIF-sektionen).
Truppen:
Presenteras på lördag kväll.
Icke aktuella spelare: 
Tino Kadewere, Gustav Engvall.
Missar nästa match vid gult kort: 
Kerim Mrabti, Kevin Walker
Domare: Andreas Ekberg

Djurgården har varit 100-procentiga efter uppehållet men ställs nu inför en rejäl värdemätare uppe i Jämtland.

– Vi åker alltid till en match för att vinna och gör vi det så bra som jag vet att vi kan så har vi stora möjligheter att lyckas ta tre poäng. Det viktiga är att vi fokuserar på det som vi är bra på och samtidigt tittar lite grann på vad som är Östersunds styrkor och hur vi ska hantera dem. Vi ska ha en bra matchplan och tro på det vi gör, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel.

På sex år har Östersund avancerat från division 2 till Allsvenskan och även tagit sin första titel som cupmästare. Så sent som i torsdags besegrades turkiska Galatasaray med 2-0 i kvalet till Europa League.

– Vi vet sedan tidigare att Östersund är ett väldigt bra lag oavsett vilka som spelar. De har samma typer av spelare på de olika positionerna och har roterat ganska friskt under åren så det blir spännande att se vilket lag och vilken formation som Graham Potter ställer upp med. Det är fördelen när man har haft kontinuitet med samma tränare och kunnat bygga i lugn och ro och hitta spelare som passar för spelidén och spelfilosofin. Då skapas en trygghet som är väldigt bra och den har man i Östersund, säger Özcan Melkemichel.

Djurgårdstränaren tvingas, som tidigare rapporterats, avvara anfallarna Gustav Engvall och Tino Kadewere. Gustav Engvall skulle gjort sin sista match enligt låneavtalet med Bristol City men hindras av sin vadskada.

– Tyvärr är det så men då får andra spelare kliva fram som i den senaste matchen. Vi ställer upp med det starkaste laget som vi har just nu.

Attachment

l