Inför Östersund-Djurgården

Östersund – Djurgården

Söndag den 1 april kl. 17.30, Jämtkraft Arena – Visas på C More, klicka här för att beställa
Domare: Stefan Johannesson

Det har varit en lång vinters färd mot vår men allsvensk premiäromgång är ett klassiskt vårtecken och för Djurgårdens del väntar en intressant utmaning mot ett enligt förhandstipsen flitigt haussat Östersund. DIF-tränare Özcan Melkemichel har dock sitt sedvanliga fokuserade lugn i behåll och har inte berörts särskilt mycket av de lovord som strötts över Östersund den senaste tiden.
– Det ska bli jättespännande, en svår men också fantastisk match att spela. Vi har respekt för Östersund, men vi ska också tro på oss själva oerhört mycket och jag tror att Östersund har lika stor respekt för oss. Så det handlar om mod och tro när vi kommer upp dit och att fortsätta med det vi har gjort bra. Inte åka dit och måla upp någon bild av ett lag som är starkt för vi är minst lika starka, säger Özcan vars lag dessutom backas av en stor mängd DIF-supportrar som kommer att vara på plats på Jämtkraft Arena.
– Det betyder mycket för oss att vi har det stödet även när vi har bortaplan, det kommer att bli viktigt för oss. Det ger en energi, det ger mod till spelarna och det ger viljan att ta de extra metrarna när de hör att det finns folk som är där för deras skull. De har åkt väldigt många mil och vi ska inte göra dem besvikna.

”Två lag som vill vara bollförande”

Läget i truppen

Bortsett från Jonas Olsson som tvingades kliva av i cupderbyt mot AIK är det en välmående trupp just nu, enligt Özcan.
– Jonas Olsson är det enda frågetecknet vi har men i övrigt så ser det bra ut för oss och det var bra fart på grabbarna under fredagsträningen.

Motståndarkollen

Östersund har onekligen gjort ett avtryck i medierna med sitt Europa-äventyr men fick respass i Svenska Cupen i semifinalen mot MFF. Laget lär fortsätta med sin tydliga, passningsorienterade prägel även i år och Özcan tror att det kommer att bjuda på sevärd fotboll från två spelande lag.
– Jag tror att det är två lag som vill vara bollförande. När vi har boll hoppas jag att vi kommer ha långa stunder i etablerade anfall och så blir det nog för Östersunds del också. Det kommer att ställa stora krav på det defensiva arbetet men också att vi verkligen ser till att inte ge bort bollen när vi vinner den. Vi behöver etablera långa anfall men även kunna få snabba genombrott i omställningssspelet när vi erövrar bollen. Gör vi det blir det här en bra match för oss.

Se DIFTV med Özcan Melkemichel och Graham Potter nedan, läser du i appen klickar du här för att se klippen.

Attachment

l