Inför säsongen – Paul Dixelius

Första tävlingsmatchen för året närmar sig när Degerfors väntar i Svenska Cupen och Djurgårdsfamiljen mobiliserar med förhoppningar och drömmar inför säsongen. En av många entusiaster är Paul Dixelius som förutom att vara säsongare även spelar gitarr i Sektion B och var synnerligen aktiv i låtskrivandet av Samba Djurgården. Här ger han sin syn på året som väntar:

Hur blev du djurgårdare?
– Jag flyttade till Stockholm när jag började i 8:an. Killen på bänken bredvid mig på första lektionen blev min bäste vän (till denna dag…) och han var passionerad Djurgårdare. Jag lyssnade på de optimistiska analyserna inför säsongen, följde med på träning och såg Rehn öva frisparkar och charmades av Galloway på Stadion. Vi blev båda säsongare år 2001.

Var sitter du på Tele2 Arena?
– Först vill jag säga att Tele 2 är som en dröm. Älskade Stadion också men det är skönt med en riktig fotbollsarena. Ska man invända mot nåt så är det utbudet på serveringarna. Vårt gäng satt ganska långt ner förut men har nu flyttat upp till Sektion B (samma som på Stadion, så det känns ju rätt) på andra etage. Trots att vi sitter en bit upp är ändå känslan att man har närhet till planen. Vi trivs som flugor i skit.

Vad förväntar du dig av säsongen?
– Med Källström som ny härförare på mittfältet och Mrabti och Radetinac tillbaka får vi större bredd i truppen, åtminstone på mittfältet, och det kan förhoppningsvis ge bättre stabilitet över säsongen. Det kan också bli ett år då mittfältarna står för målskörden, som på Åkeby-Lukic-tiden, men jag tror det behövs en kvalitativ målgörare för att vi ska sluta i toppskiktet.

Hur går tankarna kring Özcan & Ivan?
– Intrycket av Özcan är att han vill se en aggressiv och kreativ fotboll och det låter lovande. Det är ett stort steg att komma till Djurgården och jag hoppas de får arbetsro och får chans att bygga upp självförtroendet. Det är ofta en förutsättning för att tränare ska våga köra sin spelidé fullt ut och jag vill gärna se vad den ger.

Vad tror du om truppen i dess nuvarande skick? Behöver vi nyförvärv och i så fall vilka?
– Med Kim tillbaka kan vi få ett fantastiskt mittfält även om det kan behövas lite laborerande mellan positionerna. Trots tre mål i baken senast känner jag mig ganska lugn på backfronten men jag skulle gärna se två nya strikers.

Vem/vilka blir årets utropstecken i DIF 2017?
– Mrabti, han har spetskvaliteter som man sällan ser i Allsvenskan och kan mycket väl bli en landslagsman. Källström och Isaksson blir kanske inte utropstecken i traditionell mening men man vill förhoppningsvis ge dem ett antal guldstjärnor. Men det utropstecken jag hoppas mest på är Özcan för det skulle ju innebära att det går bra för hela laget.

Favoritspelare i laget?
– Jag gillade verkligen Ingenjören (Michael Olunga) och hade gärna sett honom dansa hem skytteligan i år men annars måste det bli Mrabti. Jag vill se honom vända ut och in på AIK-försvaret som han gjorde senast.

Bästa DIF-minne?
– Jag säger bortaderbyt mot Gnaget 2001. Det hade börjat lite knackigt den säsongen men man kände att vi hade något på gång. Vi gick in som totala underdogs och hamnade i underläge 0-1. I andra halvlek började vi gradvis ta över, AIK-arna började få panik och jag kan fortfarande få rysningar när jag tänker på hur DIF-klacken fullständigt tog över Råsunda och lyfte laget tills Jones Kusi Asare slog in en kvittering i slutet med ett distansskott. Det blev oavgjort men det kändes som en seger och den matchen blev början på storhetstiden.

Varför ska man köpa ett säsongskort för att se Djurgården på Tele2 Arena i år?
– Sveriges roligaste lag på Sveriges bästa arena. En no-brainer.

Attachment

l