Inför säsongen – Ronald Åhman

”Vår bästa tid är nu” sjöng Jan Malmsjö med emfas och även om det kanske inte var Djurgårdens försäsong 2017 han syftade på så finns det onekligen en viss blårandig relevans i uttrycket just nu. Ett nytt allsvenskt år väntar där allt ännu ligger öppet, truppen ser spännande ut med en återställd Kerim Mrabti redo för spel och förhoppningarna sjuder hos många supportrar inför det som komma skall.

En av dessa är fd Djurgårdsförsvararen, landslagsmannen och tillika DIF-krönikören Ronald ”Rolle” Åman som fanns på plats för att kolla in läget i laget under årets första träning.
– Det ska bli jättekul, vi har alla längtat. Det finns en uppenbar abstinens efter fotboll vilket man märker när det är flera hundra personer på plats i en träningshall på Bosön. Jag tror att om våra nyckelspelare får vara hela och vi spetsar truppen med någon extra spelare så kommer det här att bli position 1-6, säger Rolle.

Ett brett spann…
– Ja men låt oss säga runt fyra, vi får se. Hursom tycker jag att det ser bättre ut än vad det gjorde förra året.

Ska vi prata om derbyn?
– Nej, ju mindre vi pratar om det desto bättre går det troligen.

Tankar kring nya tränartrojkan Özcan Melkemichel, Ivan Ristic och Nikos Gkoulios?
– Jag känner ju ingen utav dem mer än att jag har sett Ivan en del som spelare, ”Ivan the terrible” en stenhård försvarare att ta sig förbi. Sedan har jag ju sett Özcan och tagit del av hans energi. Jag tror att det kommer att bidra på samma sätt som Mark Dempsey som kom in med energi. Mycket mer kan jag inte säga i nuläget.

Vilka spelare kommer att höja sig några extra snäpp i år?
– Kerim kommer att fortsätta ytterligare steg framåt nu när han är tillbaka. Sedan tror jag mycket på Othman El Kabir också. De två kommer att vara de tydligaste.

Vem gör flest poäng i form av mål och assist i DIF 2017?
– Kerim, Mange Eriksson och eventuellt Olunga om vi ens får behålla honom halva säsongen, avslutar Rolle.

Köp säsongskort 2017 - difbiljetter.se/2017

 

 

Attachment

l