Inför Sirius-Djurgården 

När: Söndag 15 oktober kl. 17:30
Var: Studenternas IP
Hur: Ses på plats för de som var snabba nog att skaffa biljett. Matchen är nu slutsåld.
Truppen: Kommer på lördag kl. 17.30.
Icke aktuella spelare: Kerim Mrabti
Missar nästa match vid gult kort: Felix Beijmo, Othman El Kabir, Andreas Isaksson, Jesper Karlström, Kim Källström, Jonas Olsson
Domare: Stefan Johannesson

Özcan om matchen

Landslagsuppehållet är över och den rafflande allsvenska slutspurten tar vid. För Djurgårdens del är fokus riktat mot jakten på en Europaplats och förutsättningarna är goda; i nuläget finns en allsvensk andraplats med fem poängs marginal ner till IFK Norrköping på fjärdeplats och dessutom en stark målskillnad med 24 plusmål.

DIF-tränare Özcan Melkemichel är dock väl medveten om att tidigare segrar inte är något att luta sig mot och det kommer att krävas fullt fokus och maximal koncentration. Utöver det finns en bred trupp med hög kvalitet där valmöjligheterna upptar en hel del av Özcans tankar inför matchen.
– Jag tänker framför allt på vilket lag som vi ska ta ut. Haris Radetinac visar stark form, Niklas Gunnarsson gör det jättebra på träningarna och det är samma sak med Kevin Walker. Så det finns en konkurrenssituatution som vi hela tiden måste ha med i beräkningarna. Nu är det viktigt att man gör bra träningar under veckorna också för att man ska kunna spela, berättar Özcan som gillar att det varit ganska hetsigt och intensivt på planen under veckan.
– Det är alltid ett gott tecken. Vi har varit lediga från match i snart två veckor och nu längtar spelarna efter match. Det syns tydligt under träningarna.

Motståndarna

Nykomlingen IK Sirius inledde Allsvenskan starkt, vilket Djurgården blev varse i premiärmatchen, och var länge med i toppskiktet av tabellen. Nu har emellertid Uppsala-laget sladdat i tabellen efter sju raka förluster.
– Jag har sett de matcherna och det är en väldigt lång svit av förluster. Sirius gjorde det fantastiskt bra fram till sommaren, sedan har de haft en svacka som de inte har kunnat ta sig ur. Prestationsmässigt har de hängt med bra i matcherna men de har släppt in ett par mål och då rinner det lätt iväg till 3-4 stycken bakåt. Men jag tror att Sirius har fått tid på sig att fundera över den senaste förlusten mot IFK Göteborg och de kommer säkert att vara jättettaggade. Så det kommer att bli en tuff match, konstaterar Özcan som kommer att få se sitt lag spela fotboll på ett underlag som sannolikt kan vara lite ojämnt.
– Det är höst, det är naturgräs och Studenternas har inte haft en speciellt bra matta på hela året, så det blir en utmaning i sig. Men det är sådant vi har med i beräkningarna och vi har bara tränat på gräs inför matchen. Även om vår gräsmatta på Kaknäs har varit väldigt fin så har det varit en del regn och annat som påverkat planen så vi har förberett oss på bästa sätt för hur underlaget kan komma att se ut på söndag.

Vårt att notera är även att Sirius bäste målskytt, den gamle DIF-bekantingen Jesper Arvidsson, är avstängd inför matchen.

Truppkollen

Inga avstängningar och en i övrigt frisk trupp där Jacob Une Larsson gick för fullt under fredagen gör att endast Kerim Mrabti är borta från spel.
– Une har kört på egen hand med fysteamet tidigare under veckan och kom in i träning med laget under torsdagen. Idag körde han för fullt vilket han också gör på lördag och Jacob är tillgänglig för spel. I övrigt är alla friska och krya, bortsett från Kerim, så det ser bra ut, summerar Özcan.

Attachment

l