Inför Stadionmatchen DIF-Molde

När: Tisdag 5 september kl. 19.00
Var: Stockholms Stadion
Hur: Bör givetvis upplevas på de klassiska träbänkarna. Förköpsbiljetter till matchen kostar 100 kr för dig som är 17 år eller äldre (yngre går gratis) och inhandlas här. På matchdag kostar biljetterna 150 kr om du betalar i grinden, samtliga biljetter är onumrerade.
Kan du inte vara på plats kan matchen ses live på DIFTV, pris för sändningen är ännu ej fastslaget.
Truppen:
1  Andreas Isaksson, 30 Tommi Vaiho
2  Wilhelm Loeper, 3  Elliot Käck, 12 Jonathan Augustinsson, 13 Jonas Olsson, 14 Daniel Johnsson, 15 Souleymane Kone, 18 Marcus Enström
4  Edward Chilufya, 6 Jesper Karlström, 7 Magnus Eriksson, 8  Kevin Walker, 9  Haris Radetinac, 10 Kerim Mrabti, 16 Kim Källström, 58 Othman El Kabir
11 Amadou Jawo, 20 Aliou Badji, 24 Tinotenda Kadewere, 29 Haruna Garba
Icke aktuella spelare: Gustav Engvall, Julian Kristoffersen (båda på landslagsuppdrag), Marcus Hansson, Oscar Jonsson, Felix Beijmo, Jacob Une Larsson, Niklas Gunnarsson.
Souvenirer: Kommer att finnas till försäljning vid entréerna vid Lidingövägen med ett begränsat utbud. Försäljningen pågår mellan 18-20 och kortbetalning gäller.


Özcan om matchen

Allsvenska serietvåan Djurgården håller igång både den årliga Stadiontraditionen och matchformen med en träningsmatch mot norska Molde FK. Två topplag i respektive serie som kliver ut för en kraftmätning mellan nuvarande DIF-tränare Özcan och hans företrädare Mark Dempsey i den klassiska borgen.
– Stadion är en fantastiskt vacker arena där gräsmattan brukar vara bra och det är en plats som man förknippar starkt med Djurgården. Jag har varit där mycket som motståndare och alltid tyckt att det varit en fin miljö så nu blir det kul att få vara hemmatränare på Stadion, berättar Özcan som passar på att låta laget få en vilohelg i samband med landslagsspelet.
– Vi går på ett uppehåll och är lediga i tre dagar från och med fredag fram till söndag. Vi har tränat bra de senaste dagarna och samlas igen på måndag för att förbereda oss inför matchen mot Molde.

Motståndarna 

Ett starkt norskt motståndarlag väntar med blårandig koppling i form av Mark Dempsey som tränare och fd DIF-spelaren Joona Toivio i försvaret. Molde slutade femma i norska Elitserien förra säsongen och ligger på en fjärdeplats i år (efter 20 spelade omgångar). Två formstarka lag som drabbar samman och upplagt för en fin fotbollsunderhållning där Özcan får en chans att stämma av trupp och taktik inför bortamatchen mot IFK Göteborg.
– Det är alltid kul att möta nya lag och Molde är ju ett topplag i Norge. Det kommer att bli intressant även om det viktigaste för oss är att fokusera på allsvenskan just nu. Matchen som sådan kommer kanske lite olägligt på grund av att vi har de här småskavankerna men å andra sidan kan det ge oss en möjlighet att testa spelare på positioner som vi vill titta på. Jag vill ju rotera så mycket som möjligt och inte riskera någonting inför nästa allsvenska match. Men jag vill samtidigt att vi ska göra en bra prestation mot Molde så det finns flera aspekter på matchen, säger Özcan som nu får träffa Mark Dempsey för första gången.
– Jag fick aldrig något tillfälle att träffa honom när han var här men det verkar vara en fantastisk kille som utstrålar mycket energi och glädje. Av vad jag har hört så gjorde han ett bra jobb här i Djurgården så det ska bli kul att välkomna honom tillbaka.

Truppkollen

Gustav Engvall och Julian Kristoffersen är iväg och representerar svenska respektive norska U21-landslaget. För Jacob Une Larssons del tvingades han kliva av i derbyt och även om röntgenbilderna såg bra ut är det tveksamt om han kommer till spel på tisdag. För Felix Beijmo ser prognosen något ljusare ut men även där är det svårt att sia om eventuell medverkan mot Molde.
– Det är lite skavanker här och där. Inga större grejer men hur vi ska formera och rotera laget är helt beroende på vad vi har för svar på vissa spelares fysiska status på måndag, förklarar Özcan som dock får en chans att matcha gästspelande zambiske landslagsmannen Edward Chilufya (läs mer om honom här) för att se honom i aktion.
– Edward har fått tillstånd att vara med och spela den här matchen och det ska bli spännande att se honom. Han har tränat med oss i två månader och nu får vi se honom i en matchsituation så det blir intressant.

Attachment

l