Inför Syrianska-Djurgården

160222 Djurgårdens Marcus Hansson med bollen under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Djurgården och Ljungskile den 22 februari 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

När: Söndag 28 februari kl.14.00
Var: Södertälje Fotbollsarena
Hur: Ses på plats, supporterinfo om biljetter, arrangemang och restider hittar du här. För övriga är det C More Fotboll som gäller.
Truppen: Kommer under lördagen på dif.se
Icke aktuella spelare: Kerim Mrabti, Haris Radetinac (rehab), Mathias Ranégie (knä), Jonathan Augustinsson (lår), Michael Olunga (ej spelklar).

160222 Djurgårdens tränare Per Olsson under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Djurgården och Ljungskile den 22 februari 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Pelle om matchen

Med en trepoängare i ryggen från inledningsmatchen mot Ljungskile går Djurgården in på Södertälje Fotbollsarena med ett gynnsamt utgångsläge inför andra gruppspelsmatchen . Som vanligt är det en bra prestation som är i fokus för Pelle Olsson som lägger stor vikt vid ett aktivt försvarsspel.
– En bra prestation kan se olika ut mot Ljungskile och Syrianska men gör vi en bra prestation kan vi få med oss ett bra resultat till följd av det. Så vi pratar bara om vad som är viktigt i vårt försvars- och anfallsspel. Helheten är ju alltid viktigast som i alla fotbollsmatcher men det är viktigt att se till att vårt försvarsspel är kompakt och aktivt. Sedan måste vi ha fart, tempo och igenkänning i vårt anfallsspel också, säger Pelle.

tvamalsspel

Motståndarna

Syrianska slutade sjua i Superettan förra året och har tydligt visat att man blir att räkna med i cupens gruppspel. SFC stod för en övertygande insats mot Hammarby i en mållös match där det mycket väl kunde ha blivit en trepoängare för Syrianska sett till matchbilden. Ett tufft motstånd som väntar således, vilket det allt som oftast blir i Svenska Cupen, enligt Pelle Olsson.
– De gjorde en väldigt bra match förra söndagen på Tele2. I cupen gäller ju ingen divisionstillhörighet och gamla tabellplaceringar är oviktiga, utan här har vi en grupp på fyra lag där vältränade och välorganiserade fotbollslag möter varandra tidigt på säsongen. Då kommer det att bli jämna matcher och det gällde i stort sett alla cupmatcher som spelades i helgen. Även om de allsvenska lagen vann de flesta matcherna så var det med knapp marginal och sena avgöranden, konstaterar han.

Det finns en del välkända namn i laget, inte minst Nahir Oyal som efter ett antal år i Djurgården återvände till Syrianska under hösten 2013. Även Louay Chanko har spelat hem både SM-guld och cupguld i den blårandiga tröjan i början av 2000-talet och är trots sina 36 år fortfarande en spelare som gör avtryck på mittfältet, något som inte minst märktes i den oavgjorda matchen mot Hammarby. Utöver det har försvararen August Wängberg, som provspelade för Djurgården i januari, anslutit till SFC och kan eventuellt finnas med från start på söndag.

pelle_tele2_743

Truppkollen

Pappersarbetet med att få vissa av nyförvärven spelklara fortsätter och även om båda de senaste svenska värvningarna Mathias Ranégie och Jonathan Augustinsson är klara rent pappersmässigt sätter ändå några lättare skador stopp för deras medverkan.
– Ranegie är sjuk i influensa men har också problem med ett knä som gör att han har varit ur träning i veckan. Sedan har Augustinsson problem med ett lår som gör att han är ute en period, säger Pelle Olson som även får klara sig utan Michael ”Ingenjören” Olunga på söndag.
– Först måste vi få honom spel via det kenyanska förbundet och sedan måste vi få också klartecken från Migrationsverket och få arbetsuppehållstillståndet klart. I nuläget räknar vi inte in honom i truppen. Däremot är Mihlali Mayambela spelklar och han såg pigg ut under torsdagens träning så han kan vara aktuell för truppen mot Syrianska. I övrigt är alla friska och redo som det ser ut i dagsläget, summerar Pelle.

 

Attachment

l