Inför Trelleborg – Djurgården

Trelleborg – Djurgården

Lördag 22 september kl 16.oo, Vångavallen – visas på C More
Domare: Bojan Pandzic

Efter den tunga förlusten senast mot BP gäller det för blåränderna att snabbt studsa tillbaka och ta sig in i vinnarspåret igen. Özcan Melkemichel har haft en träningsvecka på sig att mobilisera kraft hos sitt manskap där det offensiva spelet har varit i fokus.
– För vår del handlar det mycket om oss själva och nu har vi tränat mycket på anfallsspelet och vad vi vill offensivt. Jag tycker att det var för mycket stillastående och för mycket tillbakaspel för att vi ska kunna hota motståndarna mer när de spelar lågt försvar. Vi har gått igenom klipp på det och jag tror att alla har förstått vad vi ska göra åt det. Så nu hoppas jag verkligen att vi får se det i matchen på lördag, säger Özcan som betonar vikten av att inte grubbla över det som varit och istället leverera i stunden.
– Vi kommer inte att kunna ändra på någonting som skett. Det vi kan göra sker innan och under matchen; att förbereda oss väl och att göra rätt saker i matchen. Sedan efteråt kan vi bli j-ligt besvikna men det kommer inte att hjälpa oss utan vi måste alltid dra lärdomar av det som hänt och se till att vi inte gör den typen av insatser igen. Det kan se ut som en inställnings- och attitydsfråga men det är inte det. Snarare handlar det om att vi måste vara bättre på att hota och luckra upp låga försvar. Vi har haft problem med det när vi mötte Trelleborg hemma och i BP-matcherna. Hade vi tagit full poäng på de matcherna så hade vi varit med i allra högsta grad om Europaplatserna. Det är små marginaler som avgör där och det är framför allt offensivt vi måste skärpa till oss. Att göra det vi pratar om och att våga genomföra det under match, inte slå den där försiktiga passningen bakåt för säkerheten. Utan att istället ha modet att våga göra rätt saker framåt.

”Vi kommer inte att få någonting gratis”

Läget i laget

Erik Johansson, Kevin Walker och Omar Eddahri saknades i matchen mot BP där även Jacob Une Larsson tvingades kliva av efter att han åkt på en smäll mot huvudet. Vilka utav dessa som är redo för match på lördag är dock för tidigt att sia om, enligt Özcan.
– Vi har några frågetecken inför matchen där det är för tidigt i nuläget att kunna ge definitiva besked. Så vi får avvakta och se hur det ser ut när vi tar ut truppen på fredag.

Missar nästa match vid gult kort: Aliou Badji, Marcus Danielson, Niklas Gunnarsson, Jesper Karlström, Kevin Walker

Motståndarkollen

Trelleborg har haft en motig säsong och parkerar sist i tabellen. Defensivt har skåningarna haft det tungt och endast mäktat med en hållen nolla hittills i år vilket är sämst i Allsvenskan. Ser man till formtabellen är det plats 16 som gäller även där för TFF med en poäng på de fem senaste matcherna, där Djurgården dock befinner sig på en inte alltför smickrande tolfteplats i samma tabell med fyra poäng på de fem senaste. Siffror som man dock inte ska fästa någon större uppmärksamhet vid, förklarar Özcan.
– Det här är en tuff match för oss. Trelleborgs slåss för sitt liv där nere och prestationsmässigt senast mot Häcken så gjorde de en bra match. Så det blir en match av samma karaktär som mot BP som också slåss för överlevnad. För vår del gäller det att vässa vissa delar i vårt anfallsspel och även att vara på tå i försvarsspelet, det kommer att krävas. Trelleborg har stora, tunga forwards och är ofta disciplinerade i sitt försvarsspel så vi kommer inte att få någonting gratis. Det är gräsmatch och vi vet inte i vilket skick planen är så det är viktigt att vi är med i den fysiska delen av spelet om det blir en sådan typ av match.

Attachment

l