Inför Växjö – Djurgården

NÄSTA HEMMAMATCH

Djurgården – FC Rosengård
Lördag 5 maj kl 16:30, Stockholms Stadion

KÖP BILJETTER HÄR


Sju dagar efter premiären på Stadion väntar nu årets första bortamatch för Djurgårdens damlag, och det är till Småland och nykomlingarna Växjö som DIF-bussen rullar ner till. Matchen spelas klockan 12:00 på lördag.

Djurgården fick en härlig start på säsongen när fjolårets trea Eskilstuna United besegrades på Stockholms Stadion. Blåränderna såg riktigt bra ut och förutom lite spänning i slutminuterna, efter att Eskilstuna reducerat i den 87:e minuten, var det en stabil seger där Djurgården var ett par nivåer vassare än United. Joel Riddez och laget kunde gå in i en ny träningsvecka med en skön känsla.

– Vi hade en bra defensiv organisation i premiären. Vi låg bra i positionerna, framförallt i backlinjen. Det är en bra ryggrad att ha med sig och jag tycker att man såg tendenser till de offensiva rörelser vi vill ha, men det finns såklart mer att jobba på där. Det var en skön start, framförallt för att det såg stabilt ut och att vi visade att vi var bättre än Eskilstuna, säger Joel Riddez.

Inför säsongen har nio nya spelare kommit in, samt två spelare från F19, och Joel Riddez är nöjd med sina nyförvärv. I premiären spelade Ingrid Ryland och Ingibjörg Sigurdardottir från start i backlinjen, och på mittfältet gjorde Malin Diaz, Irma Helin och Fanny Andersson fina prestationer från start. De unga talangerna Evelina Finndell och Wilma Sjöholm fick även de speltid i premiären efter inhopp.

– De nya spelarna har kommit in bra. Både Ingibjörg och Ingrid i backlinjen har erfarenhet och de visar tydligt att de har en väldigt hög nivå i sig. Fanny, Malin och Irma på mitten har också kommit in i det bra. Det finns en växel till hos alla de tre tror jag. Wilma är ung men fick hoppa in och gjorde det bra. Evelina fick ett par minuter senast men är ett bra alternativ för både backlinjen och mittfältet. Portia blir bättre och bättre, vi hade en jättebra träning igår. Hon är inte helt startklar men absolut att vi skulle kunna använda henne redan på lördag. Jag är nöjd med alla som har kommit in.

Foto: Bildbyrån

LÄGET I TRUPPEN

Joel Riddez har några spelare borta på grund av skador, men i övrigt är truppen fräsch och Riddez har en stomme i laget han känner tilllit till.

– Vi är väl ganska klara med en primär startelva, men många av de yngre som har suttit på bänken har visat framfötterna på träning så vi börjar få en fin konkurrenssituation. Det är roligt. Det var en lättnad att vinna premiären, det blir alltid bra stämning då. Nu har det varit hårt jobb inför nästa match och det märks att vi har en trupp som är beredd att jobba hårt och som alltid vill bli bättre. Det känns som att vi är redo men det kommer bi en väldigt svår match. Växjö var bra i premiären så vi kan inte underskatta dem på något sätt. Det blir en minst lika svår match som mot Eskilstuna.

MOTSTÅNDARKOLLEN

Växjö tog klivet upp till Damallsvenskan inför säsongen och ställdes mot mästarna Linköping på bortaplan förra helgen. Det blev förlust med 1-0 för Växjö, och den låga siffran talar sitt tydliga språk – Linköping hade en del problem med de offensivt lagda nykomlingarna.

– Viktigast för oss att tänka på är framför allt att ligga rätt defensivt och hitta de hål som uppstår i deras lag. Vi ska skruva på lite grejer men inte för mycket för vi har en bra grundtrygghet. Växjö är ett offensivt lag med tre forwards, de är rörliga framåt. Det gäller att vi är noga och balanserade när vi anfaller också, säger Joel Riddez.

Växjö – Djurgården
Lördag 21 april kl 12:00, Myresjöhus Arena

Matchen sänds live på damallsvenskan.tv

DIFTV med Ingibjörg Sigurdardotti inför matchen

 


NÄSTA HEMMAMATCH

Djurgården – FC Rosengård
Lördag 5 maj kl 16:30, Stockholms Stadion

KÖP BILJETTER HÄR

Attachment

l