Inför Vittsjö-DIF

Lördag 7 juli 13.00, Vittsjö IP
Domare: Ulrica Löv

Oavgjort borta mot Linköping, förlust hemma mot Göteborg och senast oavgjort mot Kristianstad, Djurgården har lite blandade resultat under sommaren . Nu väntar en viktig sista match innan sommaruppehållet när laget åker till Skåne för att möta tabelltian Vittsjö.

– Jag tycker att det ser ok ut, vi har jobbat bra på bra träningar och alla är taggade på att göra ett bra avslut våren. Det är en tuff match mot ett lag som gjorde det bra i senaste matchen mot Piteå, Ett lag med duktiga spelare och som dessutom är i behov av poäng., säger tränaren Joel Riddez.

Preliminär trupp
Gudbjörg Gunnarsdottir (mv), Petra Kümin (mv), Ingibjörg Sigurdardottir, Kim Sundlöv, Shiela van den Bulk, Michelle Wörner, Mia Jalkerud, Irma Helin, Fanny Andersson, Petronella Ekroth, Evelina Finndell, Tilde Lindwall, Portia Boakye, Wilma Sjöholm, Julia Walentowicz, Filippa Graneld, Tempest-Marie Norlin

Ej tillgängliga: Filippa Pettersson, Jenna Hellstrom, Julia Westergren, Malin Diaz, Ingrid Ryland.

Motståndarkollen
Vittsjö Gymnastik- & Idrottsklubb från Hässleholm i Skåne tog steget upp till Damallsvenskan för första gången 2012 och har sedan dess behållit sin plats i högsta serien. Efter tio omgångar ligger man en poäng efter Djurgården, på samma poäng som Eskilstuna under strecket. I senaste matchen överraskade man rejält när man slog serieledande Piteå borta med 4-1, så formen verkar vara bra. Finska landslagsforwarden Linda Sällström, som var tvåa i skytteligan i damallsvenskan 2017 med 15 fullträffar, har på årets tio matcher gjort sex mål. Där får Djurgården se upp.

– Vittsjö är framför allt starka i inläggs- och kontringsspelet, Linda Sällström är en viktig spelare i offensiven. Det är ett kollektiv som jobbar hårt för varandra, de har varit ojämna under säsongen men har en hög högsta nivå. För oss gäller det att fortsätta förstärka det som varit bra och skruva upp det som varit mindre bra. Jag tycker absolut att vi tar steg i rätt riktning även om vi inte riktigt haft resultaten med oss, menar Joel.

Attachment

l