Inför U21 Elfsborg-DIF

IMG_1819

Det är dags för den fjärde slutspelsomgången av sex i U21-slutspelet och Djurgården åker till Borås för att möta Elfsborg.

– Vi har som vanligt med oss de spelare från A-laget som inte spelade senaste matchen, de kom hem från Kalmar i går kväll och så fick de sätta sig på en ny buss till Borås i dag. Sedan har vi med ungefär de spelare som vi brukar från U19, så det är en ganska ordinär U21-trupp. Med Hampus Nilsson inräknad har vi bara tre överåriga spelare med, men det är ändå en ganska så rutinerad trupp, säger coachen Anders Johansson.

Som nästan alla matcher i slutspelet så står det mycket på spel. En seger skulle ge Djurgården ett försprång på fyra poäng ner till tvåan med två omgångar kvar, en förlust skulle innebära att det skiljer tre poäng mellan första och sista laget i serien. Så det kommer att vara ett motiverat Elfsborg man ställs mot. Hemmamatchen mot Elfsborg var en riktigt tuff drabbning som slutade 1-1 efter att Djurgården kvitterat Elsborgs ledning i mitten av andra halvlek.

– Det var en tuff match och Elfsborg är ett bra lag, de har kanske tagit någon poäng för lite i förhållande till deras spel. Vi lärde oss några saker om hur de spelade, men samtidigt vet man ju inte vad de ställer upp med i dag, det kan vara ett ganska nytt lag. Så det handlar mer om att fokusera på vårt eget spel och vad vi ska göra. Det kommer att bli en riktigt tuff match igen och vi måste göra en bra prestation om vi ska kunna ta med oss tre poäng hem, så är det, säger Anders.

Matchbilden kan givetvis påverkas av många faktorer, som ett tidigt mål, men Anders har en ganska klar bild av vad som kan vänta.

– Det kommer nog se ut som när alla Elfsborgs lag spelar, de vill ha mycket boll och kommer förmodligen att spela in bollen bakom vår backlinje, förmodligen i ett senare skede när de hållit i bollen ett tag. Troligtvis kommer det betyda att vi får en hel del omställningslägen som det gäller att ta vara på.

Startelvan mot Elfsborg

Hampus Nilsson
Tim Björkström, Mikael Jahn, Markus Enström, Kevin Deeromram
Seon Min Moon, Soo Young Yoon, Jesper Karlström, Marijan Cosic
Samuel Holm, Tino Kadewere

Ersättare: Oscar Jonsson (mv), Ludvig Brandimarti, Alexander Kärki, Joseph Ceesay, Filip Tasic.

Laget coachas av Anders Johansson och Johan Wilny.

Vad: Elfsborg-Djurgården i U21-slutspelet
Var: Borås Arena, matchstart 18:00
Tv: Matchen sänds på C More sport

Attachment

l