Irma Helin förlänger

Irma debuterade för Djurgården i damallsvenskan redan som 15-åring 2010 och gjorde det året 6 matcher. 2015 lämnad hon för spel i Piteå, men 2018 var hon tillbaka i blårandigt och var en av fyra spelare som startade samtliga 22 matcher. Nu är ett nytt tvåårskontrakt signerat och Djurgården har säkrat upp en viktig kugge inför de kommande säsongerna.

– Det känns jättebra. Det har varit ett år då jag har fått uppleva att spela fotboll för en förening jag brinner för och det är få förunnat. Även om det funnit intresse från andra länder som varit svåra tacka nej till så kändes det till slut rätt att förlänga med DIF. Vi kan bygga vidare på det vi har påbörjat och då ska vi konkurrera betydligt högre upp i tabellen, säger Irma.

– Irma är en riktig Djurgårdare som äntligen har fått vara skadefri ett år. Hon blir hela tiden bättre och har trots sin unga ålder redan stor erfarenhet av elitfotbollen. Jag är övertygad om att hon har sin bästa tid som fotbollsspelare framför sig. Väldigt kul att vi också lyckats knyta upp Irma på ett tvåårskontrakt, säger sportchefen Joel Riddez.

Irma Helin
Född: 1994
Position: Mittfält
Landslag: 41 U, 1 A
Seriematcher i DIF: 80

l