Irma inför omstarten

 

Djurgården kommer till omstarten av OBOS Damallsvenskan på Kristianstads Fotbollsarena med spelare tillbaka från skador och intressanta nyförvärv i Julia Spetsmark och Sherifatu Sumaila vilket innebär ett betydligt mer slagkraftigt Djurgården än under den skadefyllda vårsäsongen. En spelar som är laddad inför omstarten är Irma Helin.

– Jag tycker att vi har krigat på väldigt bra med den truppen vi haft under den sista delen av vårsäsongen och jag är superladdad för att få spela match igen efter ett långt uppehåll. Jag tror att vi kan göra en väldigt stark höstsäsong med spelare tillbaka från skador och sedan de nya spelarna som ger oss en fler alternativ. Jag tycker även att vi har haft en del stolpe ut i många av våra oavgjorda matcher vilket har gjort att vi inte har tagit så många poäng som vi hade velat ha på förhand, berättar Irma.

Innan omstarten hade laget ett läger på Gotland där man bland annat vann en träningsmatch mot P18 med 4-0.
– Det var ett väldigt bra läger där vi fick ihop gruppen ännu bättre vilket kan stärka oss inför höstsäsongen.

På söndagen möter man Kristianstad som ligger på en fjärdeplats med 19 poäng efter 11 omgångar.
– Kristianstad har gjort det väldigt bra med sitt tuffa spel och ett bra kollektiv. De har inte samma skönspel som exempelvis Linköping och Rosengård, så om vi får hålla mycket i bollen och spela längst backen så har vi stora möjligheter att få stopp på deras kollektiv. Det kommer bli en tajt match vilket vi alltid har mot Kristianstad och det kommer vara mycket tuffa dueller, men vi går in för att få med oss tre poäng hem till Stockholm, avslutar Irma.

Kan du inte vara på plats på Kristianstad Fotbollsarena på söndag 15.00 så visas matchen på obosdamallsvenskan.tv

 

l