Irma inför Rosengård

 

Skadorna har varit många i damlaget under säsongen, men mittfältaren Irma Helin är en av fem spelare* som startat i samtliga 14 matcher. Nu laddar hon för lördagens tuffa bortamatch mot Rosengård.

Irma, ni tog in en del nya spelare under sommaren och så har ni några långtidsskadade spelare tillbaka, hur går det med att få ihop laget?
– Det känns riktigt bra. I dag var vi riktigt många på träningen, vi hade även med några spelare som är på väg tillbaka men ännu inte är spelklara. Det blir väldigt bra nu när vi börjar får tillbaka de skadade spelarna samtidigt som de som kommit in har gjort det riktigt bra. Vi har en bra och positiv energi i laget.

Du själv då, hur är din egen form?
– Jag mår bra, jag har haft turen att kunna spela alla matcher i år når vi haft så många skador. Nu är jag jättepeppad inför matchen mot Rosengård, det var väldigt skönt att ta tre poäng mot Kalmar och nu ska det bli kul med en riktig utmaning.

På lördag väntar en riktigt tuff match då ni böter Rosengård borta. Hur går tankarna?
– Rosengård är ett jättebra lag vi möter, de har varit framträdande i många år och jag tror att alla förstår vad det innebär att möta dem borta. Vi måste vara på topp och jobba stenhårt, men vi är väl förberedda.

Gör ni på något särskilt sätt när ni möter ett så pass bra lag borta?
– Det är alltid lite olika beroende på vilket lag vi möter, tränarna scoutar alltid motståndarna och lägger upp taktiken, så varje match är unik. Men anspänningsnivån kan nog vara lite extra hög i en sådan här match. Samtidigt är det en jämn tabell och så stor skillnad ska det inte vara oavsett vilket lag vi möter.

Vad är det som talar för er på lördag?
– Vi är väldigt hungriga, vi fick mersmak efter segern mot IFK Kalmar och vi vet att vi behöver alla poäng. Dessutom är vi helt klart ett bättre lag än vad tabellen visar och vi får hoppas att Rosengård underskattar oss lite.

Sedan väntar ett spännande derby mot Hammarby på Stadion på onsdag, vad tänker du om den matchen?
– Det ska bli väldigt kul och visst finns den matchen i tanken. Man försöker att inte tänka på den när vi har en annan match innan, men som djurgårdare är det ju den matchen man längtar efter. Men nu måste vi göra allt för att fokusera på matchen mot Rosengård så tar vi Hammarby sen.

* Övriga spelare som startat alla årets 14 matcher är Fanny Andersson, Gudbjörg Gunnarsdottir, Sheila van den Bulk och Ingibjörg Sigurdardottir.

Matchen mot Rosengård spelas lördagen den 8 september klockan 15.00 på Malmö IP.

Nästa hemmamatch spelas mot Hammarby på Stockholms Stadion onsdagen den 12 september klockan 19.00. Biljetter köper du här.

 

Attachment

l