Irma inför Vittsjö

Djurgårdens mittfältare Irma Helin är en av fyra spelare i laget som startat i samtliga 19 matcher under säsongen. På söndag väntar match mot Vittsjö som, precis som Limhamn/Bunkeflo under strecket, ligger tre poäng efter Djurgården. Irma är givetvis medveten om matchens betydelse, men är samtidigt positiv inför drabbningen.
– Alla matcher är ju viktiga, men den här matchen är ju lite extra viktig, det är två lag som verkligen behöver poäng. Vi hade ju inte alls hoppats på att hamna i den här situationen, men vi känner oss harmoniska och lugna trots allt, det är bra stämning i truppen.

En match som betyder så här mycket, är det bara jobbigt eller kan ni omvandla det till att det känns spännande och ladda lite extra?
– Det hade varit lättare att känna spänning om det var en viktig match högre upp i tabellen, om vi slogs om medaljer eller så. Nu blandas det en del med ångest och det viktiga då är vi känner oss trygga med vad vi ska göra. Våra tränare Joel (Riddez) och Dennis (Gabrielsson) lägger alltid upp en bra matchplan som vi kan hålla oss till och det ger trygghet. Dessutom är vi många Djurgårdare i laget som ser föreningen som mycket större, att vi inte står och faller med en enskild match, det är positivt.

Många Djurgårdare i laget ja. Hammarby ligger en poäng för er i tabellen, hinner ni tänka något på kampen om bäst i stan?
– Det är nog mest inför derbyn vi gör det och där tycker jag att vi gång på gång visat att vi är bäst i stan. Men jag förstår att många tänker på tabellen och gärna ser att vi ligger högre upp och självklart vill vi komma före Hammarby även där.

Hur ser du på Vittsjö som lag?
– Förutom IFK Kalmar som haft en tung säsong så är det en väldigt jämn serie där alla kan vinna och förlora mot alla. Vittsjö är ett lag med hög högstanivå som slagit flera topplag och haft lite stolpe ut, men också med en lite lägre lägstanivå. Vi får hoppas att de har sin lägstanivå på söndag.

En eventuellt avgörande match borta mot Limhamn i sista omgången. Blir det lite för mycket spänning?
– Det vill vi absolut undvika, det vore inte kul alls. Därför är söndagens match så viktig.

Hur går det då på söndag?
– Vi har en mycket god tro på att vi vinner matchen och jag hoppas att det kommer mycket folk och hjälper oss att ta tre viktiga poäng. Vi ser fram emot matchen.

 

Djurgårdens match mot Vittsjö spelas på Stockholms Stadion söndagen den 14 oktober klockan 15.00. Biljetter köper du här.

Kan du inte vara på Stockholms Stadion på söndag 15.00 så visas matchen på obosdamallsvenskan.tv

Attachment

l