Isaksson håller toppformen intakt

Att Andreas Isaksson är en målvakt av högsta klass vet alla om vid det här laget men det är alltid trevligt att bli påmind om det. Nu senast mot Örebro visade han det än en gång och att formen är god, precis som humöret, märktes tydligt efter onsdagens intensiva träning på Kaknäs.
– Efter vinst känns det ju alltid bra och det känns som att vi är på gång. Vi skulle behöva vinna några matcher för att samla poäng i några omgångar i rad. Vi har spelar bra fram till nu men vi har någon poäng för lite, kanske skulle vi haft några till men det kommer nu. Vi får börja med en trea nu på hemmaplan, säger Andreas.

Precis, IFK Göteborg väntar på måndag. Tankar inför matchen?
– De är väl okej. Jag har inte sett dem så mycket, mest highlights, men det är ett hyfsat starkt lag.

Apropå highlights – var det årets räddning vi såg mot ÖSK på Gerzics frispark?
– Nja, det vet jag inte. Jag spar den till senare. Men den var bra, det kändes skönt och det var viktig för laget att vi höll 1-0 där. Det kunde blivit en annan typ av match annars.

Den förtjänar i alla fall epitetet monstruös.
– Ja, det var snällt sagt. Men okej då, den var j-ligt bra.

Om vi ser till defensiven i övrigt, hur har synken med försvaret varit?
– Den har varit bra, tycker jag. Vi har hållit nollan fyra gånger i år och sedan har vi släppt in tre mål mot Norrköping och Malmö. Bortsett från det har vi varit rätt bra defensivt tycker jag. Sedan är ju vissa mål svåra att försvara sig mot när de skjuter frisparkar och långskott som mot Norrköping men i övrigt har försvarsspelet suttit bra. Det är väldigt viktigt att det gör det, annars tar man inte vinsterna borta mot till exempel Halmstad när laget inte fungerar speciellt bra. Då kan en tät defensiv hjälpa oss att ta tre poäng ändå.

Är du inne och dirigerar någonting i defensiven när det blir nya konstellationer i backlinjen som till exempel Gunnarsson/Hansson senast?
– Nej, jag har spelat mycket med dem och de är behagliga att spela med. Trygga och lugna människor så det kändes bra hela vägen.

Slutligen, cashar vi in den tilltänkta trean mot Göteborg?
– Ja, det hoppas jag verkligen. Det verkar bli mycket folk och det var bra att vi vann senast så det kommer att bli en jäkligt rolig match.

Foto: Fredrik Stenfelt & Jonas Riedel.

Djurgården möter IFK Göteborg måndagen 15 maj 19:00 på Tele2 Arena

 

Attachment

l