Isaksson tillbaka på Örjans Vall

Idag möter Djurgården nykomlingen Halmstad BK på bortaplan. För två av spelarna blir det ett speciellt återseende av Örjans Vall – senast Andreas Isaksson och Kim Källström spelade match med DIF här var den 19 oktober 2003. Andreas gjorde då ett flertal viktiga räddningar och Kim stod för ett mål och en assist. Matchen vanns med 3-2 och med detta resultat säkrades det andra raka SM-guldet för Djurgården.
– Jag kommer självklart ihåg vinsten och firandet efteråt, men det var ju ett tag sen så minnena är lite luddiga vid det här laget. Slutet av matchen och att guldet blev klart den dagen är ett fint minne som jag bär med mig. Det var en häftig känsla, berättar Andreas.

Angående måndagens match i Malmö tycker Andreas att laget gjorde en bra insats i en bra match och att man i gruppen kände stor frustration efter slutsignalen. Denna frustration vill Andreas att man ska omvandla till något positivt inför matchen mot Halmstad för att förhoppningsvis kunna ta tre poäng där istället. Det var stor irritation i omklädningsrummet efter matchen och alla i laget känner sig revanschsugna.
– Vi har en bra känsla överlag nu, de flesta i truppen är friska och hela och det känns som att vi börjar hitta formen. Jonas är tillbaka och Tino är på god väg också, så det känns positivt. Vi är på väg åt rätt håll och blir bättre och bättre, men det gäller givetvis att börja ta poäng också. Vi ser fram emot matchen mot HBK och personligen tycker jag att det är skönt med en ny match så tätt inpå.

Många i djurgårdsleden blev lite oroliga när Andreas klev av träningen i helgen och länge var det osäkert med hans närvaro i matchen mot Malmö. Man hade också med sig tre målvakter till Skåne som en säkerhetsåtgärd.
– Ja, jag vrickade foten häromdagen och var tveksam till spel mot Malmö, men efter att ha testat under uppvärmningen gav jag klartecken för spel. Foten var lite svullen tidigare, men nu känns det bra och det ska inte vara några problem till matchen mot Halmstad, förklarar Andreas.

Det envist kvardröjande vintervädret har gjort att passen på naturgräs för Djurgården har blivit ganska få under säsongsinledningen. Kan detta upplevas som ett problem nu när man tidigt på året har två raka bortamatcher på naturgräs?
– Det känns faktiskt lite ovant att spela på naturgräs nu när man börjat vänja sig vid konstgräs som underlag. Spelet blir lite annorlunda på riktigt gräs och för oss målvakter är det lite speciellt med oförutsägbara studsar och liknande. Men jag har ju spelat en del gräsmatcher genom åren, så det är lugnt… Jag har som sagt en bra känsla inför matchen i Halmstad, avslutar Andreas.

Attachment

l