Isaksson vill ta revansch mot MFF

Det vankas tungviktsmöte på onsdag när Malmö FF gästar Tele2 Arena och i den typen av matcher känns det alltid extra bra att ha Andreas Isaksson på plats mellan stolparna. Rutinen till trots känner även Andreas att det här är en match med lite mer prestige i potten än vanligt och han poängterar vikten av en stark blårandig prestation på onsdag.
– En match mot Malmö är alltid speciell. Nu är det en viktig match både för oss och för dem eftersom de inte har börjat så superbra samtidigt som vi inte heller har haft den poängskörd vi skulle haft egentligen. Så det är mycket som står på spel för båda lagen, säger ”Isak”.

Ja, krysset i Trelleborgsmatchen blev extra kännbart med tanke på derbytorsken.
– Ja. den typen av hemmamatcher ska vi ju vinna. Men vi skapade inte tillräckligt i den matchen för att ta alla tre poängen så där måste vi förbättra oss.

Hur ser du på årets upplaga av MFF?
– De har bytt många spelare, precis som vi har gjort, och inte riktigt fått igång spelet. Men de har många duktiga spelare och förr eller senare kommer de att komma igång.

Kan man anta att det blir en match där du kommer att få en del att göra?
– Svårt att säga hur det blir, men det är inte säkert att det behöver bli mycket för mig. Det var inte så mycket att göra mot AIK heller för min del, trots att det är ett bra lag. Så man vet aldrig hur matcherna utvecklar sig. Men att det blir en tuff match vet vi i alla fall, det är jag helt övertygad om.

Kanske dags för lite poetisk rättvisa med tanke på bristen på marginaler mot MFF förra säsongen?
– Ja, det var två riktigt sura förluster vi åkte på förra året. Nu har vi Malmö några gånger här under våren och då är det dags att ta igen det.

Vågar vi hoppas på en fotbollsfest av klassiskt allsvenskt snitt?
– Det tror och hoppas jag. Två bra fotbollslag, mycket publik på plats och härligt vårväder brukar vara en bra grund för det.

Klicka här för att köpa biljett

 

Attachment

l