Isländsk landslagsback till DIF

Djurgården fortsätter rusta inför 2018 och förstärker nu defensiven med en mittback.

Ingibjörg Sigurdardottir, född 1997, kommer senast från isländska Breidablik och är även etablerad i det isländska landslaget.

Välkommen till Djurgården, Ingibjörg! 2018 blir ditt första år i Sverige och Damallsvenskan, berätta lite om dig själv och din karriär.
– Tack så mycket! Jag är 20 år gammal och kommer från Island. Under min uppväxt spelade jag i min hemstads klubb, Grindavík, men de senaste fem åren har jag spelat i Breiðablik. Där har jag vunnit två cuptitlar och två ligatitlar. Jag spelar även i isländska landslaget.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en stark och atletisk spelare. Passningssäker, bra med boll och bra i en mot en-situationer. Jag är ambitiös, passionerad och tävlingsinriktad, och jag jobbar alltid hårt för att hjälpa laget att nå sina mål.

Vad fick dig att välja Djurgården?
– Direkt när jag hörde att det fanns ett intresse från Djurgården blev jag superintresserad. Jag har hört jättebra saker om klubben från Hallbera Gisladottir och Gudbjörg Gunnarsdottir, och efter att ha pratat med Joel Riddez blev jag imponerad av klubbens ambition att bli ett topplag i serien. Jag ser verkligen framemot att komma till klubben och hjälpa till att nå framgångar nästa säsong!

Hur bra koll har du på Damallsvenskan?
– Jag har följt Damallsvenskan de senaste två åren och har blivit imponerad över hur spännande det har varit i ligan. Det är en väldigt bra liga med många bra lag och många toppspelare. Det ska bli jättekul att spela i Damallsvenskan och vara en del av det.

Joel Riddez är hoppfull inför sin nya värvning som förhoppningsvis kommer spela en stor roll i Djurgårdens satsning framåt.

– Ingibjörg är trots sin unga ålder redan etablerad i det isländska landslaget. Hon är en tuff försvarsspelare som kommer göra väldigt mycket nytta för oss. Det känns såklart jättebra att vi kunnat landa en av Europas mest lovande försvarsspelare, säger Riddez.

Köp säsongskort till Damallsvenskan 2018 HÄR!

Priser: 600 kronor för vuxna, 400 kronor för ungdomar/studenter/pensionärer. Vi ses på Stadion!

Attachment

l