Jacob Une Larsson fyller gärna på i pokalskåpet

Djurgårdens backklippa Jacob Une Larsson är allt som oftast lugnet personifierad både på och vid sidan av planen. Det lugnet finns intakt nu när det drar ihop sig till en cupfinal men det märks ändå på ”Jake” att det här är en match långt utöver det vanliga med möjlighet att plocka hem en tung titel till föreningen.
– Det ska bli otroligt kul att få chansen att vinna en titel. Det händer inte varje dag så det gäller att vara i stunden och njuta av det samtidigt som man fokuserar, säger ”Jake”.

Hur ser det ut hemma i pokalskåpet? Några titlar under ungdomsåren i BP misstänker jag att det blivit.
– Ja, det finns mycket ungdomstroféer men på seniornivå så är det desto färre. Men det är väl dags att fylla den pokalhyllan nu.

Tredje matchen mot MFF på kort tid, hur känns det?
– Det är klart att det är lite speciellt att möta ett lag så många gånger på så kort tid. Men å andra sidan är det rätt skönt för nu känner vi dem väl. Så jag tror att vi har fördelar att ha mött dem många gånger på sistone.

Vad betyder hemmaplan i finalen?
– Jag tror att vi har ganska bra historia när det gäller prestationer mot MFF här på konstgräset på Tele2 Arena. Så det plus hemmapubliken gör att det är en fördel för oss att vi spelar här.

 

Attachment

l