”Jag är van vid den här typen av matcher”

Det drar ihop sig till en efterlängtad återkomst i det europeiskt cupspelet för Djurgården när FC Mariupol kommer på besök på torsdag. En som har gott om erfarenhet på den punkten är Andreas Isaksson som var med och spelade blårandigt under 00-talets cupäventyr i Champions League och dåvarande UEFA-cupen.

Nu är han redo för en ny Europa-vända och känslan är extra god i laget efter det härliga övertidsmålet som gav seger mot Häcken i söndags.
– Ja, den typen av mål har vi inte haft så många av under sista året så det var skönt för oss. Ser man till hela matchen så tycker jag att vi var värda den vinsten och extra skönt att få avgöra på slutet, säger Andreas.

För din del blev det en ganska stillsam andra halvlek…
– De hade lite tryck i första med ett par bra chanser men i andra tycker jag att vi är klart bättre än dem. 

Och nu väntar Mariupol, hur mycket betyder din internationella rutin i de här sammanhangen?
– Jag är ju van vid att spela den här typen av matcher och det kommer att bli tufft för oss. Jag har inte hunnit kolla på Mariupol än men det är säkert ett bra lag som vi möter. Jag har mött ett antal ukrainska lag under min karriär och de brukar vara bra. Så det kommer att krävas en topprestation av oss om vi ska ta oss vidare.

Finns det med i bakhuvudet att man stramar åt defensiven för att inte bjuda på värdefulla bortamål?
– Samtidigt får man inte vara för försiktig heller. Det gäller att hitta en bra balans och det tycker jag att vi har i det här laget. Det har visat sig i resultaten under den sista tiden men det är klart att det blir speciella premisser med dubbelmöten och bortamål. Absolut viktigast är ju att vi vinner matchen.

Dessutom går vi in i EL-kvalet som allsvenskans formstarkaste lag.
– Vi har gått bra de sista sex-sju matcherna och presterat på bra nivå. Nu har vi fått igång målskyttet också och det är viktigt. Förhoppningsvis kan vi lyfta det ytterligare.

Känslan av att spela europeiskt cupspel med Djurgården igen?
– Det var ju många år sedanför min del  och det betyder mycket för oss och supportrarna att komma ut och spela mot internationellt motstånd. Det är roliga matcher och bara positivt.

Vilka är de starkaste minnena från ditt Europaspel med DIF hittills?
– FC Köpenhamn tycker jag var ett bra minne i UEFA-cupen när vi slog ut dem. Sedan förlorade vi mot Bordeaux borta som var ett väldigt bra lag, men vi var ganska nära att rubba dem. I övrigt minns jag Partizan Belgrad där vi gjorde två bra matcher där det inte riktigt räckte hela vägen, det sved ordentligt. Men det kommer att bli tufft även mot Mariupol och vi måste som sagt stå för en riktigt bra prestation nu på torsdag.

Attachment

l