”Jag får käka lite extra taggtråd”

Efter att ha gått rent i gruppspelet är nu Djurgården framme i kvartsfinal i Svenska Cupen mot BK Häcken på måndag. Ett glädjande faktum för Jesper Karlström som varit med om mindre roliga cupår tidigare och som synbarligen gläds väldigt mycket åt segrar.

Något som också märks under träningarna där det blev hetsig kamp i tvåmålsspelet under onsdagen med tillhörande Karlströmsk segerglädje för hans lag efteråt.
– Alltid lika skönt att vinna på träningen. Det har varit många vinster nu på sistone, konstaterar Jesper med sitt bredaste leende.

Felix Beijmo i motståndarlaget var inte lika begeistrad med anledning av en offside-diskussion kring ett av målen. Kommentarerna kring detta censureras med fördel men ”Karlis” tycker att det bara är positivt och vill odla den tydliga vinnarmentaliteten på träningarna ännu mer.
– Det är kul när alla vill vinna och det blir så likt match som möjligt. Felix har den där vinnarskallen också och då blir det bra intensitet. Så det är bara roligt och bra för oss.

Jag noterar än en gång att du gör mycket mål under träningarna. Tycker du att du får ut hela din offensiva kapacitet i din nuvarande roll under matcherna?
– På smålagsspelen brukar jag vara bra och jag skjuter mycket överlag på träningarna. Men jag måste utveckla avsluten under match också. Nu hade jag några skott mot Frej där jag borde fått dem på mål och jag hade ju ett bra läge mot Jönköping också. Så jag borde ha gjort mål i någon av de matcherna.

I cupen har ni ju ofta hamnat i matchbilder mot låga försvar där det är minimala ytor att spela sig igenom på.
– Exakt, det är ju annorlunda från den typen av spel som det blir här på träningarna. Ser man till exempel senaste matchen mot Jönköping blir det ju väldigt mycket folk centralt. Man måste ta lite annorlunda löpningar för att öppna upp ytor för varandra om man ska ta sig igenom. Men vi får kanske se en annan matchbild på måndag mot Häcken.

Ja, det blir spännande. Kvartsfinal i cupen och riktigt tufft motstånd.
– De är duktiga och har många bra spelare i laget. De har kvar de flesta från förra året så det är en stark trupp och de har väl knappt släppt in några mål på försäsongen.

Stämmer, de har 20-1 i målskillnad på sina sju matcher i år.
– Det visar att det kommer att bli jättetufft motstånd. Det hade det nog blivit mot de andra lagen också men Häcken var nog det tuffaste laget vi kunde få. Men det är bara kul och vi har bra tryck hemma på Tele2, alla är taggade och det kommer att bli en rolig match att spela.

Hur känns det att stöta på Alexander Faltsetas på mittfältet igen?
– Det blir kul. Han är en fin kille men tuff att möta så det gäller att gå in extra hårt i närkampsspelet. Jag får käka lite extra taggtråd på morgonen.

Hur gick det senast ni ställdes mot varandra?
– När vi möttes i slutet av förra säsongen så hade vi någon nickduell där vi small ihop och en del snack på planen. Man är ju polare utanför och sedan slår man om till match men det är klart att man snackar och skämtar en del med varandra när man möts.

Men det är ingen Materazzi-nivå på kommentarerna?
– Nej, snarare tvärtom. Det blir mer lite snack vid hörnor och så där.

Vad tycker du om kemin i årets upplaga av Djurgården så här långt?
– Jag tycker att vi har funkat bra ihop. Samarbetet har funkat, försvarsspelet har sett bra ut och vi har ännu inte släppt in något mål i cupen. Det finns en bra variation offensivt med många olika sätt att anfalla på där vi skapar mycket målchanser. Det är egentligen bara första halvlek mot Jönköping som inte är godkänd men samtidigt ska man komma ihåg att det är inget dåligt lag. Vi hade problem mot dem förra året när de backade hem och inte ville pressa högt. Det är alltid svårt när lag stänger ytor bakåt så man ska inte se alltför negativt på det heller. Sedan i andra halvlek går vi ju ut och kör över dem och skapar mycket. Ett fantastiskt mål av Kevin också, i hans högerfot har vi ett bra vapen på våra fasta situationer. Kanske skulle vi kunnat utnyttja kanterna mer så vi får fundera vidare efter att vi har analyserat Häcken var vi kan såra dem mest. Det kommer som sagt bli en väldigt rolig match att spela och jag hoppas att vi har mycket folk på läktarna, avslutar Jesper.

Biljett till matchen köper du här.

Attachment

l