”Jag känner en bra nervositet”

Ikväll är det äntligen dags. Ett hyperintressant Djurgården med det meriterade nyförvärvet Jonas Olsson i mittförsvaret inleder den allsvenska säsongen hemma mot Sirius.

– Jag känner en bra nervositet som alltid inför en premiär. Även om det känns bra så vet man vet inte riktigt var man står och den nerven ska finnas där. Oftast är det den pressen som innebär att man höjer sig lite. Jag tror att hela laget känner att det är precis så som det ska vara, säger den 25-faldige A-landslagsmannen.

Han lämnade Landskrona BoIS sommaren 2005 och inledde en lång och framgångsrik karriär som utlandsproffs. Tre år i Holland med NEC Nijmegen följdes av nio(!) säsonger i West Bromwich varav åtta i Premier League.

– Det roliga med Premier League är att man får möta väldigt duktiga spelare och olika typer av anfallare. Den bästa är nog Ronaldo när han spelade i Manchester United. Jag minns när jag kom ut på Old Trafford första gången och tittade honom i ögonen och tänkte att jag hade tagit några steg upp från den holländska ligan. Det var tufft men samtidigt är det såna matcher man vill spela.

Även om Jonas Olsson beskriver åren i Holland och England som ”bra nästan hela tiden” så kom beslutet av flytta hem naturligt.

– Det är som Kim Källström säger att man vill hem medan man fortfarande har mycket kvar att ge. Beslutet växte fram under den senaste säsongen och jag pratade ganska mycket med Kim och ”Isak”. Nu känns det jättekul och spännande och jag har verkligen blivit väl omhändertagen.

Vänskapen mellan Jonas Olsson och Kim Källström hindrade dem inte inte från att ryka ihop på ett av träningspassen inför måndagens premiär.

– Jag tror att det är en indikation på att man fortfarande har drivet. Den dagen man inte har det tror jag att man kanske ska göra något annat. Kan man bara hålla det hyfsat balanserat är det nog ganska sunt. Det är lite så det ska vara när premiären närmar sig så att man är på tårna. Känslorna ska inte vara utanför tröjorna men det ska finnas en nerv och en puls.


Till måndagens premiärmatch mot Sirius har det sålts över 26 000 biljetter och det återstod på måndagsmorgonen drygt 1 000 biljetter på kortsidorna södra övre och norra övre. Klicka här för att köpa biljett. 

Attachment

l