”Jag ska göra vad jag kan”

Djurgården får klara sig utan sin skytteligaledare i seriefinalen mot Malmö på måndag. Högermittfältaren Magnus Eriksson, som gjort åtta mål i årets allsvenska, fick sin tredje varning för säsongen i den senaste matchen mot AFC Eskilstuna och får sitta på läktaren. 

– Om jag inte är ute och cyklar så är det första gången som jag är avstängd under hela min karriär. Jag har ändå hunnit bli 27 och har som mest haft två gula kort på en säsong så det är faktiskt bra.

Det var i den 20:e matchminuten i Eskilstuna som varningen delades ut. Det hela började med att Kerim Mrabti kolliderade med AFC:s Robert Åstedt och blev liggande, till synes knockad med blodet rinnande ur munnen. Runt situationen uppstod ett tumult som slutade med gula kort för Magnus Eriksson och hemmalagets Chidi Omeje

– Jag bad domaren Johan Krantz om en förklaring i halvtid. Det enda jag gjorde var att säga åt honom (Chidi Omeje) att vara tyst när han sa att det var en bra tackling samtidigt som Kerim ligger där helt nerslagen. Det var mer ett sätt för mig att backa upp vår egen spelare och det var inte så att jag rörde Omeje eller sa något olämpligt eller så. Men det är som det är, det är bara att gilla läget.

Trots avstängningen kommer Magnus Eriksson att försöka bidra så mycket han kan på Tele2 Arena på måndag.

– Det blir en ny och lärorik erfarenhet för mig att vara avstängd, men jag ska finnas där på bästa möjliga sätt och stötta alla grabbar i laget och pusha på. Jag vet ju min roll i laget, jag är gärna en pådrivare och det kan man ju vara fast man inte spelar.

I fjolårets Tele2 Arena-möte med Malmö inledde Magnus Eriksson målskyttet i en match som Djurgården sedan vann med 3-1. ”Mange” tror att chanserna till en ny seger är goda.

– Vi är i bra slag. Vi har tagit tolv av 15 möjliga poäng efter sommaruppehållet och spelar väldigt bra fotboll när vi är som bäst. Vi vet att vi är bra men vi vet också om att vi behöver få en större jämnhet i vårt spel. Nu är det många toppar men också djupa dalar men jag tycker att vi har ett bra go i laget och nånstans är det väl det vi får spinna vidare på.

Den målfarlige mittfältaren och hans lagkamrater gjorde en bra match på Swedbank Stadion i Malmö i våras, men fick ändå åka hem med en svidande 2-3-förlust.

– Jag tycker att vi förtjänade mer än att förlora med allt vad det innebär. Det var två bra lag som möttes och och vi lyckades göra två mål på bortaplan och då känner man att man gärna hade velat  ha med sig poäng hem till Stockholm. Men vi fick inte det så vi får ta vår revansch nu.

Under säsongerna 2013 och 2014 gjorde Magnus Eriksson 60 tävlingsmatcher för Malmö. Han blev svensk mästare och spelade en avgörande roll när laget kvalificerade sig för gruppspelet i Champions League. Även om det inte gick lika bra i sommarens CL-kval är han imponerad av årets MFF-upplaga.

– Malmö spelar sin fotboll och gör det jättebra. I många matcher har de inte spelat speciellt bra men vunnit ändå och oftast avgjort i slutet av matcherna. Det har varit deras signum för 2017 och det är bara att lyfta på hatten.

Via kinesiska Beijing Renhe och danska Bröndby anslöt Magnus Eriksson till Djurgården för drygt ett år sedan. Det är svårt att tro att han inte har varit här längre.

– Ja, det känns som att jag har varit här i fem år. Det var lite tumult i fjol när jag kom med uteblivna resultat och allt runt Pelle Olsson och den biten men vi fick igång nånting under sommaren och hösten som gjorde oss väldigt bra. I år känns det som att vi har tagit ytterligare några steg och gjort ett par fina karaktärsvärvningar. Vi har tagit steg i rätt riktning för att vara där Djurgården ska vara så det bådar gott.

Attachment

l