Jalkerud vill leda DIF till final

Djurgårdens damlag går in i en tuff period nu med tre matcher på sex dagar. Igår tog laget tåget ner till Skåne för match mot Vittsjö idag, men sen står två riktiga höjdare till hemmamatcher på schemat: på söndag är det semifinal i Svenska cupen mot Linköping och på onsdag tar man emot serieledande Eskilstuna på Stockholms Stadion. Vi stämde av läget i laget inför dessa matcher med kaptenen och anfallaren Mia Jalkerud.

Hej Mia! Hur ser du på er säsongsinledning?

– Det har varit en hel del upp och ner, faktiskt. Första matchen (vinst 1-0 på bortaplan mot Piteå) var mycket bra, men sen har det varit tuffare. Dels för att vi har mött bra motstånd, men också för att vi har haft alldeles för dålig utdelning framåt. Vi har haft mycket bollinnehav i flera av matcherna som vi har förlorat, men vi har haft väldigt svårt att få in bollen. Jag tycker definitivt att det spel vi har visat upp borde ha gett fler poäng än dem vi har spelat in hittills.

– Vi har haft lite otur med skador också. Dels hade vi vår holländska försvarsklippa Michaela “Sheila” van den Bulk som oturligt nog bröt armen i en match nyligen, och så har vi vår förstemålvakt Gudbjörg “Gugge” Gunnarsdottir borta med en skada i ljumsken. Ingen av skadorna är dock av det allvarligare slaget, så båda dessa spelare är tillbaka på planen snart.

Hur har det gått för dig personligen då?

– Jag är anfallare och vill självklart finnas med i målprotokollet varje match. Riktigt så har det inte varit hittills i år dock, jag tycker som sagt att vi skapar gott om chanser men vi har haft svårt att få till det sista som behövs för att få in bollen i mål. Nu gjorde jag mål senast – det var skönt för mig personligen även om målet inte visade sig vara värt så mycket i slutändan. Det gäller att fortsätta bygga upp självförtroendet och hoppas på att det snart vänder och blir en ketchupeffekt, för mig och för hela laget.

Har vi kommit så här långt så vill vi självklart gå hela vägen till final.

Mia jublar efter mål mot Vittsjö under säsongen 2016. Bild: Linnea Rheborg, Bildbyrån

Ni har två stora hemmamatcher på Stadion nu den kommande tiden, hur går tankarna inför dessa?

– Cupmatchen ligger närmast i tiden, så det är den vi fokuserar på mest just nu. Det är självklart jättekul att gå långt i cupen, det är något vi har satsat på och något vi fortsätter satsa på. Har vi kommit så här långt så vill vi självklart gå hela vägen till final också. Visst är det bra motstånd vi får, men vi brukar kunna göra ganska bra matcher mot Linköping och dessutom har vi ju fördelen av hemmaplan.

– Vi älskar att spela på Stockholms Stadion, det är en speciell känsla att få spela sina hemmamatcher där. Vi siktar som sagt på att ge Linköping en bra match på söndag och hoppas att så många djurgårdare som möjligt kommer och stöttar oss. Varje extra åskådare är värd mycket för oss!


Nu laddar vi för en riktig supervecka på Stadion och hoppas på stort stöd på läktarna!

Semifinal i Svenska Cupen: Djurgården möter Linköping söndag 28 maj klockan 16:00, Stockholms Stadion.

Viktig match mot serieledarna: Eskilstuna kommer på besök för omgång 8 i Damallsvenskan onsdag 31 maj klockan 19:00, Stockholms Stadion.

Köp säsongskort, lösbiljetter och lagbiljetter till våra hemmamatcher här.

Se matchen på damallsvenskan.tv om du inte kan se den på plats – klicka på bilden nedan.

Attachment

l