Järnkaminerna siktar på rekord

Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna har i nuläget 4 112 medlemmar, vilket är den näst bästa siffran i föreningens historia. Det gällande rekordet på 4 836 medlemmar har stått sig i fjorton år, sedan guldåret 2003. Järnkaminerna lägger nu in en extra växel för att slå det rekordet!

Viktor Adolfsson, ordförande i “JK” som supporterföreningen kallas, berättar att en stor anledning till att man redan är över 4 000 medlemmar för 2017 är den nya Swish-lösningen för medlemskap. Över 550 nya medlemmar har man fått in den här vägen, vilket bara kan sammanfattas med ett ord: succé. Medlemspriset ligger på 150 kronor, men vad är det egentligen pengarna går till? Vad får man tillbaka som medlem?
– Blir man medlem är man aktivt med och bidrar till att DIF har ett bättre och mer högljutt stöd på såväl hemma- som bortaplan, förklarar Viktor. Vi hör ofta om folk som sitter framför teven och hyllar draget på arenan – genom att bli medlem är man med och ökar stödet på Djurgårdens bortamatcher, oavsett om man är på plats eller inte!
– Rent allmänt står Järnkaminerna för en positiv läktarkultur och det är just de positiva krafterna som vi hela tiden försöker lyfta och stötta. Vi har dessutom egna funktionärer runtomkring föreningen, vilket vi anser är ett perfekt sätt för unga eller bara allmänt engagerade djurgårdare att göra något konstruktivt av sitt supporterskap.

Ett sätt att engagera sig på som supporter är att vara med och organisera tifo-arrangemang, och Djurgårdens publik har under många år blivit bortskämda med tifon av högsta europeiska klass både på hemma- och bortamatcher. Bakom dessa står Sofialäktaren Tifo, som samarbetar med Järnkaminerna.
– De är fristående men agerar i nära samarbete med Järnkaminerna, som kan ses som ett paraply för hela djurgårdsfamiljen. Samtidigt som vi engagerar oss i vad som händer på våra läktare är vi också med i arbeten till exempel kring säkerhet, en laglig lösning för pyroteknik och mycket annat som diskuteras runtomkring svensk fotboll, avslutar Viktor.

Vi tackar Viktor för pratstunden och önskar honom och Järnkaminerna lycka till i jakten på medlemsrekordet!

Här finns mer info om den nya Swish-lösningen för medlemskap: http://www.jarnkaminerna.se/2017/02/10/bli-medlem-direkt-via-swish/)
Här kan man bli medlem i Järnkaminerna direkt via nätet: https://forening.foreningshuset.se/jarnkaminerna/blimedlem

Attachment

l