Jesper Karlström redo att ta chansen

Den knivskarpa konkurrensen på Djurgårdens mittfält – spetsad med Kim Källströms ankomst – pressar upp prestationskraven positivt men begränsar också speltiden för vissa. För Jesper Karlströms del har det blivit en matchstart och två inhopp så här långt men ”Karlis” viker inte ner sig utan krigar på för att knipa sin plats i startelvan. Nu senast fanns han med från start mot IFK Norrköping – en av många anledningar till att han trivs bra med fotbollstillvaron efter torsdagens pass på Kaknäs.
– Idag känns det väldigt bra. Det är alltid kul när man får spela och det börjar bli riktigt bra väder här ute också så det kan inte bli bättre just nu. Förutom om vi hade fått en vinst mot Norrköping förstås, poängterar Jesper.

Ja, men det blev ändå en positiv dramaturgi i den matchen.
– Jo, vi kanske ska vara nöjda ändå med en poäng med tanke på att vi släppte in ett mål 89:e minuten.

Hur kändes det att spela som 10:a (offensiv central mittfältare) för din del mot Peking?
– Det är lite ovant. Jag har spelat det ganska mycket när jag var yngre men jag tycker själv att jag är bättre när jag kommer mer rättvänd. Men jag tycker att det kändes bra, jag var stabil och gjorde några bra grejer framåt också. Så det var ändå en bra insats.

Jag minns speciellt en elegant klackframspelning från dig till Elliot Käck som var grann.
– Ja, den är jag nöjd med. Jag tycker att jag hade ett bra samspel med Elliot och Kerim (Mrabti) plus en del med Gustav (Engvall). Jag var inte riktigt lika mycket på andra kanten men där fanns ju Mange (Eriksson) och Felix (Beijmo) som skötte det bra. Vi har ju många tekniska spelare så det är lätt att få till ett bra passningsspel. Vi var ganska avslappnade och hittade fina kombinationer. Sedan blir det säkert ännu bättre ju mer man får spela ihop.

Apropå det så är ju Kim Källström avstängd mot Örebro på söndag. En plats ledig centralt som skulle passa dig bra antar jag?
– Jag hoppas verkligen det och vill visa att jag ska spela. Det är ju svårt att peta Kim i vanliga fall men jag får försöka visa att jag ska spela ändå, kanske bredvid honom framöver. Så det ska bli jättekul och jag hoppas att jag får chansen på söndag.

Reflektioner kring årets upplaga av Örebro?
– De ligger ju på samma poäng som oss och har lite blandade resultat. Jag har inte sett dem så mycket i år men det är ett lag som gillar att spela fotboll längs marken och de har några skickliga spelare. Så det är en bra motståndare som väntar.

Vi har fin statistik mot ÖSK på Behrn Arena i Allsvenskan. Fem raka vinster och senaste förlusten kom 2010.
– Det låter bra, den traditionen får vi se till att ta vidare så att det håller i sig, avrundar Jesper.

Nästa hemmamatch Djurgården-IFK Göteborg måndag 15 maj 19.00. Biljett köper du här.

Attachment

l