Jesper Karlström inför derbyt: ”En bra känsla”

Efter att ha klivit in som matchhjälte senast mot IFK Göteborg fanns Jesper Karlström med från start mot Jönköping senast. Även om han inte var helt nöjd med den prestationen är formen ändå god hos ”Karlis” som nu har fullt fokus riktat mot måndagens derby. En match som väcker starka känslor kombinerat med stora förhoppningar om en efterlängtad seger.
– Det ska bli jäkligt kul, jag är riktigt taggad, Det känns som att vi ska gå ut, bara köra över dem och visa att vi är ett bättre lag.

Utan att jinxa läget för mycket är ju ändå förutsättningarna rätt goda den här gången…
– Det ser bra ut i truppen och vi känns starka. Vi har ett bra försvarsspel och vi är heta offensivt. Så det är mycket saker som klickar men som sagt, man vill inte jinxa något. Fast det är klart att det är en bra känsla.

Du har ju lite derbyrutin vid det här laget. Hur känns det att kliva ut i hetluften när det drar igång?
– Det är en mäktig känsla och man vet hur mycket matchen betyder. Speciellt för egen del eftersom jag är från Stockholm själv och har växt upp med de här matcherna. Det är årets match, en höjdpunkt på säsongen och det ska bli otroligt kul.

Hur är det med nerver inför derbyn?
– Det är klart att det kan finnas nerver i en sådan här match och vissa som inte har spelat kanske känner av det lite. Men det handlar om att göra det till en bra, peppande nervositet så att man kan komma ut och smälla på dem i några dueller och få en bra start. Därifrån så släpper det och sedan kör man bara på.

Vad betyder det att ha mycket rutin på planen i form av Källström, Isaksson och Olsson på måndag?
– Jag tror att det betyder mycket. De har ju spelat hur många stora matcher som helst och vet vad det handlar om. Med sin rutin så kan de känna av läget i den här typen av matcher. Förutom att de är fantastiskt bra fotbollsspelare så sitter de inne med mer rutin än oss andra i laget och det är viktigt för oss.

Hur är formen för egen del?
– I matchen mot Jönköping så var jag beredd på att det skulle bli ganska mycket kamp och mindre finlir. Jag försökte jobba hårt men jag och många med mig blev lite trötta i den tunga värmen. Men annars har formen känts bra ganska länge nu och det är skönt att man fått lite utdelning på det i matcherna. Så jag ska försöka att träna på så bra som möjligt nu och behålla fokus.

Tankar kring AIK:s form och offensiv?
– De har ju många skickliga spelare offensivt och tidigare har de haft bra forwards. Men nu har de inte fått utdelning där uppe av anfallarna även om de har bra offensiva kvaliteter på mittfältet. Vissa pratar om att det har gått lite halvknackigt för AIK men de har ändå lika många poäng som vi efter åtta omgångar så de har gjort det bra.

Deras fembackslinje är en intressant utmaning att forcera…
– De brukar ju ha tre starka centrala backar och sedan fyller de på ute på kanterna. Så det är svårt att bryta sig igenom men vi har många bra spelare som kan kombinera och även en del speed så det ska vi absolut kunna klara av.

Kan lite Karlströmsk kreativitet vara nyckeln?
– Det är ju en av mina styrkor, att vara kreativ offensivt. Så det är något jag förhoppningsvis kan bidra med.

l