Jesper Karlström lånas ut till BP

Det blir en nygammal klubbadress under hösten för Jesper Karlström. Djurgårdens 22-årige mittfältare har visserligen spelat i 14 av de 18 allsvenska matcherna under säsongen men det har till stor del handlat om inhopp på ovana positioner och nu återvänder ”Karlis” på lån till Brommapojkarna – klubben han värvades från – för att få mer kontinuerlig matchning under hösten.

Det handlar dock om en sk dubbel spelbarhet som innebär att Jesper kan representera både Djurgårdens och BP:s A-lag under hösten. En bra lösning, enligt Jesper själv.
– Förhoppningsvis kommer jag att få spela matcher i BP och jag tror att det kommer att vara bra för min utveckling att få göra det på min riktiga position centralt på mittfältet. Jag trivs ju jättebra i Djurgården men som det ser ut nu är det väldigt tuff konkurrens om platserna på mittfältet, så den här lösningen att jag kan spela matcher för BP och samtidigt kan vara kvar i Djurgården är ju den bästa. Sedan kommer det att bli roligt att få komma till en ny miljö och det kommer säkert att vara bra för självförtroendet, säger Jesper som har bra koll på Grimsta sen gammalt även om en del förändringar skett på sistone.
– Jag känner ju många i laget och folk runt omkring men det har ju hänt ganska mycket sedan jag var där sist, så det blir en del som är annorlunda. Nu har de ju en ny läktare och nya tränare som har gjort BP till överlägsen etta i Superettan och det kommer att bli en utmaning för mig att försöka höja det ytterligare. Jag kommer att bidra med det jag är bra på och visa upp mina kvaliteter. Sedan vill jag självklart fortsätta i Djurgården men jag känner att det var ett tag sedan jag spelad många matcher i rad på min position så det här blir bra för min utveckling i höst.

För sportchef Bosse Andersson blir det här ett bra sätt att hålla igång matchtempot hos Jesper som har ett och ett halvt år kvar på kontraktet.
– Vi har suttit ner med lagens tränare, Özcan Melkemichel och Olof Mellberg, och diskuterat att det här kan vara ett bra verktyg för Jesper där spelarens behov av tävlingsmatcher måste vara i centrum. Han har varit här i två och ett halvt år och haft det tufft med speltid men nu får han mer möjlighet till matchspel samtidigt som han finns tillgänglig för oss under den här tuffa perioden på hösten. Så det känns bra att vi har Jesper tillgänglig samtidigt som han kommer att få spela matcher av hög kvalitet med BP i Superettan, säger Bosse.

Attachment

l