Jesper Karlström utagen till landslaget

Djurgårdens mittfältare Jesper Karlström debuterar i svenska herrlandslaget och åker med på januariturnén.

Efter en stark säsong i Allsvenskan kom en sen julklapp för Jesper Karlström som är uttagen till svenska landslaget inför den stundande januariturnén i Abu Dhabi den 2-12 januari. Ett glädjande besked för ”Karlis” och ett fint kvitto på starka insatser under året.
– Det var lite av en chock faktiskt men det ska bli väldigt kul. Jag hade inte tänkt på det alls men jag ser verkligen fram emot det, berättar Jesper som fick nyheterna från Bosse Andersson under förmiddagens träning.
– Vi var nere på Kaknäs några stycken och körde lite fotboll för att hålla igång och Bosse kom ner och berättade. Sedan kunde jag fortsätta träningen med lite bättre självförtroende, garvar han.

Estland och Danmark kommer att stå för motståndet och Jesper får dessutom sällskap av Magnus Eriksson, Kerim Mrabti och Jacob Une Larsson.
– Det blir ett kul gäng och det är ju roligare när man känner folk sedan innan. Det är ju några andra med som jag spelat med i landslagssammanhang tidigare så jag har koll på de flesta som är med, berättar Jesper som har 5 U21-, 15 U19- och 9 U17-landskamper i bagaget.
– Det är alltid en stor ära att få vara med i landslaget. Jag har ju varit med i U-landslagen tidigare men man vet aldrig om eller när man kommer att få dra på sig landslagströjan igen. Men äran är som sagt lika stor varje gång.

Avfärd sker efter årsskiftet och det blir mycket utlandsvistelse för ”Karlis” i januari.
– Vi åker iväg 2-12 januari och sedan blir det träningsläger i Sydafrika från och med den 16 januari. Så jag kommer ju att vara utomlands nästan hela den månaden och det blir skönt att komma iväg till lite värme, avslutar han.

Förbundskapten Janne Andersson har haft ögonen på Jesper under året och när det uppstod en lucka i truppen föll valet på ”Karlis”.
– Jesper har gjort en stark säsong i Allsvenskan med många fina insatser under året och han fanns med i diskussionen från början när vi skulle ta ut truppen. Nu fick vi ett återbud och då går den platsen till Jesper som åker med oss till Abu Dhabi, säger Janne.

l