Joel Riddez inför omstarten

Efter en månads uppehåll mötte vi damlagets tränare och sportchef Joel Riddez för att få en uppdatering inför höstsäsongen. Vi sågs innan första träningen, efter träningslägret, på ett soligt Kristinebergs IP

Spontan känsla inför omstarten?
– Vi har fått in tre nya spelare som känns väldigt spännande. Sen ska vi inte glömma att många spelare är tillbaka från skada. De blir som små nyförvärv inför hösten. Tempest är i full träning nu. Hon spelade en halvlek i träningsmatchen. Jalkerud och Ingrid är nästan 100%. Sen får vi eventuellt se Malin Diaz i höst också. Under hösten blir det en helt annan bredd i truppen och konkurrenssituation.

Ni har precis varit på träningsläger, hur var det?
– Vi var på Gotland onsdag till söndag förra veckan. Det var ett bra läger, både träningsmässigt och socialt. Vi spelade en träningsmatch mot ett P-18 lag som vi vann med 4-0. Det var en helt okej prestation. Vi fick några bra träningspass men också möjlighet att sammansvetsa gruppen med de nya spelarna. Vi körde en hel del teambuildning-övningar. Vi i staben kände att det blev ett bra läger. Sedan får ni väl fråga tjejerna hur de upplevde det, haha.

”Under hösten blir det en helt annan bredd i truppen”

Djurgården ligger på en 9:e plats i tabellen, vad blir målet med höstsäsongen?
– Vi har inte direkt satt en målsättning. Den här serien är ju så otroligt jämn där det är väldigt få poäng ner och upp i tabellen. Vi hade självklart velat vara högre upp men det har vi ju fortfarande möjlighet till. Samtidigt ska man ha respekt för att de lagen runt oss också har satsat och tagit in bra spelare. Det är många lag som har rustat bra inför hösten. Så jag tror att serien kommer fortsätta vara så här jämn som den har varit under våren. Men jag känner att vi har fått in lite verktyg som gör att vi kan få våra oavgjorda matcher till vinster istället. Så med några trepoängare så kan det nog bli rätt spännande i höst.

Joels kommentarer kring sommarvärvningarna:

Julia Spetsmark

– Hon har mycket erfarenhet och kommer senast från Manchester City. Hon fick för lite speltid där på slutet och kände väl att hon behövde det helt enkelt. Det är en spetsspelare för oss med hennes genombrottsförmåga. Hon har ambitionen att komma tillbaka till landslaget. Att vi får hit Julia känns som en signal om att vi menar allvar inför hösten. Hon besitter dessutom kvalitéer som vi har saknat lite. Hon har dock inte spelat så mycket matcher på senaste tiden så vi får matcha in henne stegvis .

Sherifatu Sumaila

– En ung spelare från Ghana som har varit i USA länge och pluggat på college där. Hon är fysiskt stark och en väldigt spännande offensiv spelare hon också. Sedan har hon en social trygghet i att hon känner och spelar tillsammans med Portia i Ghanas landslag. Sherifatu har väldigt stor utvecklingspotential.

Maddie Bauer

– Hon kommer förhoppningsvis denna vecka. Arbetstillståndet är klart men det är lite pappersarbete kvar. Hon har tillhört Seattle som är ett av de tre bästa lagen i USA. Sedan fick hon inte tillräckligt med speltid i Seattle. Men hon har tränat med väldigt bra spelare och var tidigare lagkapten i USA:s U-23 landslag. Hon är väldigt bra skolad och tuff och kan spela både mittback och balansspelare. Jag hoppas att vi får in attityd och vinnarskalle med henne. Det ska bli kul att se henne i vår miljö. När Petronella försvann till Juventus så behövde vi en till försvarsspelare och detta känns bra

Attachment

l