Joel Riddez inför omstarten

Foto: Johan Sahlén

I helgen är det äntligen dags för Djurgården att sparka igång Damallsvenskan igen efter sommaruppehållet, och laget börjar med Kristianstad på bortaplan. Joel Riddez har lett Djurgården till en sjätteplats i tabellen efter första halvan av Damallsvenskan.

Stora segrar, mot bland annat Eskilstuna och derbyvinsten mot Hammarby, har blandats med sämre resultat och tappade poäng. Inför höstsäsongen har laget pratat mycket om att ställa högre krav på varandra för att hela tiden hålla den höga nivå som Djurgården har visat att de har. Under en av veckans träningar på Kristinebergs IP drillade Joel Riddez spelarna hårt för att förbereda laget inför omstarten. Vi var där och ställde några frågor till tränare Riddez.

Dags för allvar igen, hur är känslan inför omstarten?
– Det känns skönt. Vi har haft många veckor nu utan matcher så jag tror att alla känner att det är lägligt att dra igång. Vi har kört på bra ganska ändå med två träningsmatcher och riktigt bra träningsveckor, men nu när vi närmar oss har det blivit lite skarpare varje dag.

Ni hade en tuff träning idag, hur mår truppen?
– 
Vi har lite skavanker på en del folk och en stor skada på Filippa som drog av korsbandet vilket var otroligt tråkigt. Men i övrigt så är det just småskavanker och det ska vi kunna klara av. Det gör även att andra spelare får kliva fram. Jag tycker att vi har en del spelare som inte fick så mycket speltid på våren som har gjort bra träningsveckor nu. De kommer få chansen att verkligen visa upp sig nu och det är ändå roligt. Jag hoppas, och tror, att några kommer växa och göra det riktigt bra.

Sandra Lindkvist har lämnat laget, är det den enda förändringen i truppen inför hösten?
– Ja, det är den enda. Och det var inte så dramatiskt. Sandra kände att hon fick för lite speltid under våren och att hon ville spela mer för att kunna utvecklas, vilket jag förstår och håller med om. För hennes skull behövde hon byta klubb så det var ett helt ömsesidigt beslut.

Är det något som har saknats under våren som du hoppas få igång nu till hösten?
– Det vi har pratat om är att ha mer stabilitet i prestationerna. Nu har det varit lite blandat, vi har varit påkopplade mot topplagen och kunnat dippa lite för mycket i vissa matcher. Vi har pratat mycket om att ställa högre krav på varandra, dels från mitt håll men också inom laget så att vi kan ta oss till nästa nivå. Det är den stora biten, att bli jämnare. Vi pratade mycket om det på träningslägret och kom överens om att vi ska pusha varandra mer för att inte tillåta oss att dippa. Och där känner jag verkligen att vi är ett klart steg på vägen. Det ska bli roligt att se vart vi kan ta det här laget.

Djurgården ligger sexa i tabellen efter halva säsongen, vad är målet efter sista omgången?
– Vi hade målsättningen innan säsongen att vara topp fem och vi är målskillnad ifrån att vara topp fem nu. Grejar vi det så ska vi vara väldigt nöjda, sen får vi såklart se hur prestationerna ser ut under hösten. Har vi spelat jättebra men hamnar på en lite lägre plats kan det ändå kännas bra. Men vi har vårt mål och kommer jobba efter det.

Kristianstad borta imorgon, hur går tankarna inför den matchen?
– Kristianstad kommer bli jättesvåra på bortaplan. De har släppt in väldigt få mål i serien och är bra organiserade. Det blir en riktigt krigarmatch där nere. Under träningsmatcherna har vi visat att vi är på rätt väg spelmässigt men det är först nu vi verkligen kommer kunna ta tempen och se vart vi verkligen står någonstans.

Följande trupp mönstrar Joel Riddez:
Gudbjörg Gunnarsdottir, Petra Kümin
Freja Hellenberg, Petronella Ekroth, Kim Sundlöv, Hallbera Gisladottir
Katrin Schmidt, Annika Kukkonen, Johanna Rytting Kaneryd, Michelle Wörner, Hanna Lundqvist, Alexandra Höglund, Tilde Lindwall
Madeleine Stegius, Mia Jalkerud, Tempest-Marie Norlin

Frånvarande:  Sheila van den Bulk, Patrycja Jerzak, Lisa Moazzeni (knä), Emilia Appelqvist (knä), Julia Westergren (knä), Filippa Pettersson (knä)

DERBY NÄSTA HEMMAMATCH – ONSDAG 30/8

Nästa match i damallsvenskan är borta mot Kristianstad lördag 19 augusti kl 14:00. Nästa hemmamatch är inget mindre än derbyt mot Hammarby onsdagen den 30 augusti kl 19:00. Vi hoppas på en storpublik till Stadion!

Köp säsongskort, lösbiljetter och lagbiljetter till våra hemmamatcher här.

Se matcherna på damallsvenskan.tv om du inte kan se dem på plats – klicka på bilden nedan.

Attachment

l