Johan Andersson klar för Djurgården

Djurgården förstärker truppen och skriver ett fyraårigt kontrakt med 22-årige högerbacken Johan Andersson.

Förberedelserna inför kommande säsong är i full gång och sportchef Bosse Andersson har nu gjort klart med ett inledande nyförvärv. Den 22-årige högerbacken Johan Andersson ansluter till Djurgården och skriver på ett kontrakt som sträcker sig över fyra år.
– Det är fantastiskt kul och blir ett spännande steg i min karriär. Det känns som rätt väg att gå och jag har fått väldigt goda intryck av Djurgården. Ett av Sveriges största lag och en väldigt fin förening, berättar Johan som har god koll på DIF sedan tidigare.
– Jag har följt Djurgården en del eftersom jag har en brorsa som är riktigt DIF-fantast och som har tagit med mig på olika grejer. Jag stod bland annat i klacken på ett derby mot AIK för några år sedan. Så det blir riktigt kul att få dra på sig den blårandiga tröjan och själv få spela för supportrarna.

Johan kommer närmast från Sirius som han anslöt till 2010. Där gick han från träningsmatcher på Lötens IP fram till A-lagsdebut 2015 där det totalt blivit 68 matcher med 7 mål och 6 assist.
– Jag kom till Sirius i tonåren och började i U13. Totalt blev det sju år i klubben, säger Johan som spelat såväl högerback som höger yttermittfältare under den perioden och nämner snabbhet som en viktig egenskap på frågan om hans styrkor som spelare.
– Jag ser mig själv som högerback, det är min egentliga position. Jag gillar att utmana offensivt på kanten och slå inlägg. I övrigt är jag snabb och gillar att löpa mycket, det är en av mina starka sidor och jag brukar prestera helt okej på fystesterna.

Ser man till de personliga egenskaperna märks det tydligt under samtalet att Johan är en positiv och social kille med bra energi.
– Jag är rätt glad och sprallig och gillar att skämta. Så det kommer nog inte vara några problem att komma in i gänget på Kaknäs.

Där finns dessutom ett antal bekanta ansikten sedan tidigare.
– Kerim Mrabti har jag ju spelat med i Sirius. Sedan har jag spelat en landskamp med Jonathan Augustinsson för något år sedan och då bodde vi tillsammans också, förklarar Johan som även ser fram emot att få jobba med Özcan Melkemichel och hans tränarteam.
– Han verkar vara en intressant tränare med bra idéer. Framför allt ska det bli spännande för mig att få en ny tränare som ser på mig med andra ögon. Jag tror att Özcans spelstil passar mig bra så det kommer att bli roligt att komma igång.

Höga förväntningar och mycket entusiasm således inför en blårandig sejour där det dock kommer att vara en tuff kamp om platserna i startelvan.
– Felix Beijmo är ju en väldigt duktig fotbollsspelare och det kommer att bli hård konkurrens. Det vet jag om men det är något som jag sporras av. Så det är bara bra, poängterar en upprymd Johan och tillägger:
– Jag tycker att det här ska bli fantastiskt kul och jag hoppas att det går så bra som möjligt både för mig och Djurgården som förening. Sedan har jag haft ett bra snack med Bosse och gjort upp en tydlig plan. För mig kändes det här som det rätta steget för att få utvecklas i Djurgården. Jag har landat i rätt lag, summerar han.

För sportchef Bosse Andersson gör Johans ankomst att konkurrensen på högerbacken spetsas till rejält i truppen och han ser fram emot att få se honom i aktion på planen.
– Johan är en intressant spelare som är extremt snabb med sitt kvicka löpsteg. Han kan spela både som högerback och yttermittfältare och eftersom hans kontrakt med Sirius har gått ut kan vi nu stärka upp truppen med Johan, säger Bosse.

Fakta Johan Andersson

Position: Försvarare
Född: 1995-06-15
Längd: 176 cm
Vikt: 66 kg
Moderklubb: Vaksala SK

Attachment

l