Johan Andersson tillbaka i spel

Det blev en längre skadefrånvaro än väntat för Johan Andersson när han åkte på en stukad fot vars läkning drog ut på tiden. Men nu är den vindsnabbe ytterbacken tillbaka i spel igen och det märks tydligt att han längtat efter bollspelandet.
– Det är otroligt kul att vara tillbaka i spel igen. Jag har saknat att få vara på planen och det är tråkigt att bara vara i gymmet. Men nu är jag tillbaka och formen håller på att komma, säger Johan.

Hur gick det till när du skadades?
– Jag täckte ett skott på träning. Jag har stukat båda mina fötter förut men det brukar inte ta så här lång tid, så det var en rejäl stukning. Jag körde röntgen och det var inget brutet men fotbollen var stor som en handboll, för att överdriva lite. Det har inte gått att spela fotboll helt enkelt. Sedan försökte vi gå på det med löpning och de delarna men varje gång vi körde det så svullnade foten upp igen. Så det tog sin tid.

Hur ligger du till konditionsmässigt?
– Jag har försökt att hålla igång med cykel, löpning och annat. Min grundkondition är ganska bra från start men det blir helt annorlunda att spela match. Det blir ett annat tempo så det behövs nog lite mer tid för att komma i full matchform.

Är du redo för trupputtagning till IFK Göteborg?
– Ja, det tycker jag absolut att jag är. Vill tränarna ta ut mig så är jag redo.

l