Johanna Rytting Kaneryd lämnar DIF

 

Mittfältaren Johanna ”Jojo” Rytting Kaneryd är född 1997 och kom till Djurgården från Älta IF inför säsongen 2016. Debutåret spelade hon samtliga 22 matcher i Damallsvenskan och i år har det blivit 19 av 20 matcher. Johanna har massor av juniorlandskamper på meritlistan och blev i år även uttagen i A-landslagstruppen. Kontraktet med Djurgården går ut efter säsongen och det står nu klart att det inte blir någon förlängning då Johanna har bestämt sig för att söka nya utmaningar.

– Det är givetvis tråkigt att Jojo väljer att fortsätta sin karriär på annat håll. Hon har haft en positiv utveckling hos oss och har alltid jobbat stenhårt för laget. Samtidigt är det väldigt kul att hon visat att man kan ta sig från Djurgården in i svenska landslaget. Vi önskar henne stort lycka till i framtiden, menar Djurgårdens tränare och sportchef Joel Riddez.

– Jag har haft två mycket bra år i Djurgården och jag är tacksam över att jag fick förtroendet efter en längre skadehistorik. Jag har trivts väldigt bra i föreningen och haft en mycket bra utveckling som har lett fram till en plats i landslaget, men nu känner jag mig redo att gå vidare och pröva på nya utmaningar, menar Johanna själv.

Djurgården tappar givetvis en duktig spelare, men Joel ser oförändrat mycket positivt på framtiden.

– Att Jojo lämnar förändrar inte på något sätt vår ambition att närma oss topplagen ytterligare nästa säsong. Jag är 100 procent övertygad om att vi kommer bli ännu bättre som lag nästa år.

Djurgården Fotboll tackar Johanna för hennes tid i föreningen och önskar lycka till i den fortsatta karriären.

 

l