Jonas Olsson blir lagkapten i DIF

Att vara lagkapten för Djurgårdens IF är onekligen en väldigt prestigefylld utnämning och 2018 kommer Jonas Olsson att få äran bära bindeln. Ett uppdrag som den reslige och kommunikativa mittbacken ser fram emot med både glädje och stolthet.
– Det är en stor ära och jag ska göra mitt bästa för att förvalta det förtroendet. Jag tror att jag kommer att vara samma person på planen oavsett om jag har bindel eller inte men utanför planen kommer jag nog att få representera på fler sätt, säger Jonas som gärna ser fortsatt ledarskap i Kim Källströms anda.
– Det handlar om att förvalta det arvet och ser man nu på Kim som var innan mig så var han en utmärkt kapten. Jag kommer ta med mig saker från hur han ledde laget och fortsätta vidare på den vägen.

Att rollen som lagkapten är omfattande har Jonas god koll på med goda erfarenheter som lagkapten i tidigare sammanhang.
– I laget har du ofta en tydlig hierarki och en dynamik i gruppen oavsett bindeln. Utåt så handlar det om att vara en ambassadör för vad Djurgården står för och det ska jag försöka göra så bra som jag kan. Jag har varit lagkapten i tidigare lag också och vet vilket ansvarar som läggs på spelaren som bär bindeln, berättar Jonas och ger några exempel.
– Det kan handla om att hjälpa nya spelare in i laget och få dem att känna sig välkomna. Sedan har man också en viktig uppgift att kunna vara en länk som knyter ihop laget, föreningen och supportrarna på bästa sätt. I stunder när det går emot är det också kaptenen som ska gå i bräschen. Men det är ett ansvar jag gärna tar och jag är stolt över utnämningen.

För tränare Özcan Melkemichels del föll sig valet av Jonas väldigt naturligt.
– Han har egenskaperna som krävs och har varit en ledare sedan dag ett när han kom. Han har en attityd och inställning ute på planen, både i sitt sätt att vara men också verbalt, som gör honom till en ledare. Så det är en bra kapten, både för laget men också utåt för hela Djurgården som förening, summerar Özcan.

Attachment

l