Jonas Olsson efter derbyt

Det blev en missräkningarnas eftermiddag för Djurgården i derbyt. Förlust med 2-0 och en match där det gick trögt i den blårandiga offensiven kryddat med uteblivna straffar, Kerim Mrabti som tvingades utgå tidigt och ett rött kort på Yura Movsisyan.

En riktigt dålig dag på jobbet helt enkelt och Jonas Olsson var mycket missnöjd med händelsernas utveckling på Friends Arena.
– En stor besvikelse. Jag är besviken både på resultatet och på prestationen. Vi gör en riktigt dålig första halvlek och sedan släpper vi in ett psykologiskt jobbigt mål direkt efter paus. Så det är klart att det känns väldigt tungt nu. Men vi får försöka skaka av oss detta så snabbt som möjligt, förklarar Jonas.

Kan man hitta mer specifika förklaringar till att spelet inte stämde?
– Det som vi gjort bra under hela säsongen förut med det tighta, kollektiva försvarsspelet tyckte jag inte funkade. Jag tycker att vi var långa och breda, vi försökte pressa men var för långt ifrån varandra och då blir man ofta lite passiv och tvekar. Man har inte den täckningen som vi brukar ha, så det är en stor del i det. Sedan varför det blir så det vet jag inte. Jag kände att det var tungsprunget. Jag har ju haft en infektion ganska länge i kroppen innan och man ska inte hålla på med ursäkter men jag kände att det var fysiskt jobbigt under första halvlek. Vi fick jaga mycket och när vi väl fick tag i bollen så fick vi inte fast den. En dålig prestation helt enkelt.

Ni skruvade ändå upp tempot i andra halvlek…
– Jag tycker ändå att vi gör ett försök att kämpa oss tillbaka. Vi har en del boll men skapar väl inget direkt förrän efter sista tio kanske. Men det ville sig inte idag.

Match direkt nu på onsdag mot MFF, hur ser du på det?
– Det är ändå skönt att kunna gå in igen och ordna upp det här. Det finns ingen tid att gräva ner sig utan nu är det som det är och vi måste vara professionella. Vi är jättebesvikna och alla fansen som var på plats förtjänar mer. Men vi ska göra det bättre mot Malmö på onsdag. Då ska det bli tre poäng, avrundar Jonas.

Attachment

l