Jonas Olsson efter derbyt

 

Jonas Olsson, du fick kliva av söndagens derby efter 28 minuter på grunda av skada. Vad hände?
– Jag fick lite problem med vaden. Jag kände det mot Häcken och tränade inte fullt i början av veckan utan först på lördagen. Så det var en liten chansning att spela, men jag ville inte missa det här derbyt. Det kändes helt ok de första 20 minuterna, sen fick jag lite ont, det var ingen jättesituation men jag sträckte ut lite. Det var tråkigt att behöva gå ut, men det gick ju bra ändå.

Det var din första derbyvinst i Djurgårdströjan, hur kändes det?
– Det var underbart så klart, och inte minst för supportrarna. Folk har ju pratat om derbyspöket men det är ju inget som jag kan relatera till. Jag tror att jag har plusstatistik på AIK om man räknar med matcherna med Landskrona, det känns som vi alltid slog AIK med dem. Så för mig har det aldrig funnits något spöke, och det är ingen i laget som varit här i 6-7 år, så det ska bli skönt att slippa det snacket framöver. Jag tycker att vi vann rättvist, AIK är ett bra lag men jag tycker nog att Häcken gav oss en tuffare match i kvarten.

”AIK är ett bra lag men jag tycker nog att Häcken gav oss en tuffare match i kvarten.”

Vad säger du om själva matchen?
– Första tio minuterna var del lite som mot Häcken, vi började lite trevande. Men sen kom vi in i det och efter en kvart tycker jag att det bara var ett lag på planen. Vi har visat det i alla matcher vi har spelat i år, vi har en växel till,  det visade vi framför allt i andra halvlek. Det är åter igen många som förtjänar beröm, som Niklas Gunnarsson, Kevin Walker och Marcus Danielsson som får hoppa in och gör det jättebra, och Tino Kadewere är jag jätteimponerad av i dag. Vi har ett bra lag och en bra bredd, vi gör en bra prestation igen och håller nollan för femte gången i rad. Vi har inte släppt in ett mål i cupen i år, det är fantastiskt.

Ni har bytt spelare både i backlinjen och på det centrala mittfältet i matcherna i cupen, ändå har ni släppt in noll mål och defensiven har varit riktigt säker. Det måste vara en styrka?
– Absolut, det känns som att vi har en grundorganisation som alla kör på och förstår, så det är inte någon fara om vi måste byta en eller två spelare. Det kommer att vara viktigt i år med Allsvenskan, Europa League och en cupfinal.

”Vi har en grundorganisation som alla kör på och förstår.”

Derbyseger och cupfinal, vad betyder det för resten av säsongen?
– Framför allt är det ett kvitto på att vi är på rätt spår, det ger oss självförtroende och lugn. Sen har vi förlängt med Jesper Karlström och Jonathan Augustinsson, det är bra att vi knyter till oss viktiga spelare när vi är på väg åt rätt håll. Det betyder mycket att vi känner så.

Det måste vara ganska kul att spela i Djurgården just nu?
– Det är det, det var kul förra året också men vi tog ett extra kliv nu. Vi har en spännande säsong framför oss, vi har mött två riktigt bra lag som jag tror kommer vara med och slåss i toppen av Allsvenskan, och det kommer vi också göra. Vi är på rätt spår och nu har vi två veckor på oss fram till premiären att slipa på detaljerna. Det är mungiporna uppåt.

 

 

l