Jonas Olsson hoppas på spel mot Halmstad

På kort tid har Jonas Olsson hunnit visa upp mycket av sitt resoluta mittbacksspel och sina starka ledaregenskaper och att han blir en viktig faktor i årets upplaga av Djurgården behöver knappast påpekas. Därför att det extra glädjande att de orosmoln som uppstod i samband med ljumskskadan mot Elfsborg nu är skingrade och Jonas klev ut på Kaknäs med pigga ben under onsdagens träning på Kaknäs. Fysiskt känner han sig redo för torsdagens match mot Halmstad och finns med i truppen som åker till Örjans Vall.
– Jag har fått två fotbollspass och det känns bra. Det kändes ganska bra i början av veckan också men nu har jag fått ett par träningspass i benen och märker att det funkar, säger Jonas som inte är mycket för tvekande.
– Med den här typen av åkommor vet man ju aldrig hundra procent. Men känslan har bara blivit starkare i veckan och jag har kört på under två träningar och det har funkat bra. Så man kan alltid vila och vänta extra länge för att vara på den absolut säkra sidan men känner man sig okej så ska man köra. Det här är elitfotboll och man kan inte gå och tveka för länge för att bli 110 procent frisk. Mår man bra är man matchklar och där är jag nu.

Glädjande för Jonas och Djurgården men att se lagkompisarna tappa poängen i slutminuterna mot just Malmö var dock mindre skojigt.
– Det var frustrerande. Jag tycker att vi gjorde en riktigt bra match och det är några situationer i matchen där det känns som att vi blir orättvist behandlade utan att vilja gå in på det för mycket. Det var några efterslängar som inte straffades och blev ganska avgörande så då känns det extra tufft att förlora. Men samtidigt måste jag säga att nivån på domarna har varit riktigt bra sedan jag kom hem.

Nu närmast väntar Halmstad på Örjans Vall där Jonas dessutom stöter på sin gamle tränare från sina år i Landskrona.
– Vi har inte hunnit närma oss den matchen riktigt än utan hade en briefing om Malmö-matchen. Sedan så går vi igenom Halmstad i eftermiddag och imorgon. Det är så kort mellan matcherna så den mesta tiden går åt till återhämtning. Men vi förväntar oss att möta ett bra spelande lag och jag känner ju deras tränare Janne Jönsson väl sedan Landskrona Bois-tiden. Han förespråkar alltid passningsspel med bollen på marken så det är nog det vi kan förvänta oss.
– För vår ska vi bara spinna vidare på det som har varit bra och det har varit rätt mycket under inledningen. Sedan finns det små detaljer som måste bli bättre men prestationsmässigt har det varit en okej inledning. Men poängskörden är för liten även om programmet varit ganska tufft och det hoppas vi kunna ändra på nu. Så vi får hoppas på lite stolpe in mot Halmstad istället, summerar Jonas.

Attachment

l