Jonas Olsson inför Häcken

Här köper du biljetter till måndagens kvartsfinal mot BK Häcken

 

Jonas Olsson sitter inne i matsalen på Kaknäs efter fredagens träning. Han har precis bytt om, hunnit med en runda kort och nu är det dags att fylla på energidepåerna med Marias goda mat. I dag bjuds det på köttfärslimpa och potatismos. Jonas ser ut att vara glad över att vara igång igen.
– Ja det är bra. Det har varit en lite konstig vecka med lite sjukdomar och känningar och så precis som för så många andra i laget, så det har inte varit optimalt, men nu känns det bra. Jag har tränat i dag och nu ser jag verkligen fram emot måndagens match. Förra gången jag var i allsvenskan var det inte det här upplägget på cupen, det är roligt som det är nu och bra att spela tävlingsmatcher så tidigt på säsongen i stället för att bara spela träningsmatcher.

Jonas tycker att försäsongen har gått bra för hans egen del, mycket beroende på att han äntligen fick en viloperiod efter en lång säsong i först England och sedan i Allsvenskan.
– Jag fick en skön ledighet under vintern, jag hade varit igång nästan 18 månader och behövde vila, så det var viktigt. Efter det har jag kunnat träna på bra och jag är nöjd med matcherna som vi har spelat. På tävlingsmatcherna så har vi tre vinster och tre hållna nollor, det är väl vad man kan begära. Det känns bra.

”Vi är väl inte riktigt där till hundra procent än, men jag tycker ändå att vi gjort bra prestationer och bra resultat hittills”

Även laget utvecklas som det ska, menar Jonas.
– Vi är väl inte riktigt där till hundra procent än, men jag tycker ändå att vi gjort bra prestationer och bra resultat hittills. Det känns som vi är där vi ska. Samtidigt tycker man varje år att det finns en del frågetecken, men det gör det alltid oavsett lag. Vi har haft ganska tunga spelare som har lämnat, men jag tycker att de som är nya har gjort det väldigt bra hittills och även kommit bra in i gruppen. På det sättet känns det bra. Samtidigt vet man aldrig hur man står i förhållande till de andra lagen, det är många lag som har värvat bra. Det är en spännande tid, det finns lite frågetecken, men samtidigt är det skönt att gå in i en säsong när allt är oskrivet, det är en skön känsla.

På måndag väntar Häcken i Svenska Cupens kvartfinal. Häcken kom fyra i Allsvenskan förra säsongen och blir Djurgårdens första allsvenska motstånd under försäsongen.
– Jag var väldigt imponerad av dem förra året, vi hade två tuffa matcher mot dem. Jag tror att det är ett lag som kommer vara med i toppen av Allsvenskan i år igen, så det blir ett verkligt bra test. Samtidigt tycker jag att vi har presterat bra matcher hemma på Tele2 och det ska vi göra även på måndag.

Hittills har det varit träningsmatcher och gruppspelsmatcher. På måndag är det vinna eller försvinna, en direkt avgörande match om vem som går vidare.
– Om inte annat så är det bra inför europaspelet i sommar där det också kommer vara utslagsmatcher hela tiden. Det är roligt med sådana matcher som verkligen gäller något, men ser man till förberedelser och sådan blir det ingen skillnad. Det handlar mer om att vi måste fokusera, vi prioriterar cupen och vill gå långt.

”Jag tycker vi är lite mer återhållsamma i offensiven nu och därmed också stabilare defensivt”

Vad tar man då med sig från tidigare matcher, och vad måste man förbättra? Och tänker man på något speciellt när man möter just Häcken?
– Det handlar om att fokusera på det vi gjort bra och gå vidare på den vägen. Vi är som sagt inte hundra procent där vi ska vara men det är inte Häcken heller, det måste man komma ihåg. Hittills tycker jag att vi har en bättre balans defensivt än vi hade förra året. Då hade vi mer tydligt offensiva spelare och ett ganska offensivt balanserat mittfält och då är det naturligt att man är lite mer sårbar defensivt. Jag tycker vi är lite mer återhållsamma i offensiven nu och därmed också stabilare defensivt.

Vad ser du då framför dig på måndag på Tele2?
– Jag ser två lag som verkligen går för det och vill gå vidare, två lag som spelar bra fotboll. Jag tror att alla som har sett oss när vi spelar bra håller med om att då är det riktigt bra och sevärd fotboll. Vi är två matcher ifrån en cupfinal och vi kommer ge precis allt vi har. Vi har hittills haft fantastiskt stöd från läktaren och det hoppas och tror jag att vi har även på måndag. Det kan ofta göra den lilla skillnaden.

 

Här köper du biljetter till måndagens kvartsfinal mot BK Häcken

Attachment

l