Jonas Olsson redo för J Södra

Men en välmående ljumske, ett antal bra träningar i ryggen och tio minuters matchspel mot IFK Göteborg känner Jonas Olsson att fotbollstillvaron är uppe på topp igen. Ikväll väntar Jönköpings Södra på Stadsparksvallen och Djurgårdens mittbacksgigant är taggad och redo för spel.
– Det är alltid frustrerande att vara vid sidan, jag är inte van vid det. Men grabbarna har gjort det bra och nu är jag tillbaka i laget som har riktigt bra go just nu, säger Jonas som fick varva in i matchtempo i slutfasen av andra halvlek mot Blåvitt i måndags.
– Det handlade mest om att stänga matchen med tanke på de forwards som de har. De började ju slå långt sista tio så vi körde en slags trebackslinje centralt och det slog väl ut. Det där är alltid svåra beslut att ta för tränaren: om man ska hålla kvar vid 4-4-2 i ett sådant läge? Eller göra som vi gjorde då man ju också inbjuder till press. Men det var skönt för egen del att få ett test. Även om man värmer upp innan är man ganska kall när man kommer man in och går in i hetluften direkt, men det var inga problem med ljumsken, den håller bra.

Ett glädjande besked inför bortamatchen mot svårspelade J Södra där kvicka spelare som Tommy Thelin och Daryl Smylie sannolikt kommer att hota i offensiven.
– Ja, det blir en svår bortamatch. Nu blir det dessutom gräs igen och det känns ju inte optimalt att hela tiden växla mellan konstgräs och naturgräs. Men så är förutsättningarna så vi ska vara professionella och fortsätta att bygga vidare på den fina formen som  vi har för att haka på i toppen, säger Jonas som inte lägger någon större vikt vid fjolårets förluster mot J Södra.
– Jag bryr mig inte särskilt mycket om historik och det är många nya spelare som inte var med förra året. Vi kommer dit med självförtroende men också med ödmjukhet. Jönköping har gjort en bra säsongsinledning så vi måste fortsätta med det hårda jobbet vi har gjort hittills. De tekniska detaljerna och vår organisation blir också bättre och bättre hela tiden så vi ska bibehålla fokus kombinerat med stenhårt jobb. Det har vi aldrig tummat på och kommer inte att göra den här gången heller.

Slutligen, antar att det är rätt skönt att ha dina möbler och prylar från London på plats här i Stockholm efter en stark insats av våra SLO:er Lena Gustafsson Wiberg och Nils Ek – även välkänd från DIFpodden.
– Ja, det blev en snabb sväng över till London och de ska ha stort tack för att de gjorde ett jättejobb. Jag flög ner på morgonen och de packade ihop, körde och nu är allt på plats.

Med tanke på spelarförsäkringar och övrigt måste jag fråga om det var Nils som körde bil i Londons vänstertrafik? 
– Haha, nej det var Nils som körde på motorvägen och Lena inne i London. Men jag var inte med i bilen så det var lugnt, avsluta Jonas.

Attachment

l