Jonas Olsson tillbaka i träning

Till mångas glädje fanns Jonas Olsson tillbaka i full träning under fredagen på Kaknäs. Djurgårdens mittbacksgigant har haft en del problem med ljumskarna de senaste veckorna men nu fanns Jonas med hela vägen in i tvåmålspelet och det märktes att han trivdes med att vara tillbaka på planen igen.
– Det är kul att vara tillbaka och träna men samtidigt har det varit mycket fram och tillbaka med skador nu så jag vet inte vilka växlar man ska dra av det. Men det är ju någonstans ett steg i rätt riktning och det känns bra, berättar Jonas som dock inte vill spekulera i huruvida han är redo för match mot Halmstad på söndag.
– Vi får se imorgon hur det känns, jag vill inte riska något nu när vi går in i hösten med viktiga matcher. Men det är klart att man är sugen och är man tillbaka i träning så vill man självklart spela match också.

Under skadefrånvaron har Niklas Gunnarsson och Jacob Une Larsson hållit ställningarna i det centrala försvaret och Jonas ger de båda cred för sina insatser.
– De har skött det med bravur i allra högsta grad måste jag säga. Så det är skönt att de har kunnat täcka upp.

Att det kommer att krävas maximal fokusering mot Halmstad är något som Jonas tydligt poängterar och han betonar vikten av att betrakta varje match som direkt avgörande för chansen att nå Europa.
– Vi ska ha respekt för dem men samtidigt ta med oss den fina formen som vi har på Tele2 Arena. Den formen har vi haft hela sommaren egentligen där vi har spelat med högt bolltempo och haft ett aggressivt presspel och det ska vi fortsätta med på söndag. Respekten för motståndet ska som sagt finnas där men när vi spelar hemma ska vi koncentrera oss på vårt, säger Jonas som har god koll på motståndet.
– De har ganska tunga pjäser där uppe med Johan Oremo och de långe norrmannen, Alexander Ruud Tveter. Så vi vet vad som väntar på det sättet och nu har vi haft en bra träningsvecka där det känns som att vi är väl förberedda. Gör vi vårt jobb ska det vara tre poäng men vi måste tänka på varje match som en cupfinal hela tiden om vi ska hänga på där uppe. Det ska synas att vi är hungriga och även om det är långt upp till Malmö så är det andra lag vi vill ha bakom oss.

Attachment

l