Augustinsson laddar för omstarten

Djurgårdens unge vänsterback Jonathan Augustinsson gjorde under måndagen sin första träning på Kaknäs sedan den allsvenska vårsäsongen avslutades. Ett landslagsläger på Bosön med det “nya” U21-landslaget under ledning av Rolle Nilsson följdes under förra veckan upp med ett par dagars välförtjänt ledighet.

Tjena “Jonis”! Hur var det att vara tillbaka i träning igen?
– Det var kul! Det var bra väder och det känns skönt att komma igång nu med den andra halvan av säsongen.

Du fick börja första träningen med ett så kallat yoyo-test…
– Ja, det var jag inte förberedd på! Men det är inget ovanligt med det, man vill stämma av hur spelarnas värden ser ut, så det är bara att köra på. Det kändes helt ok för egen del, måste jag säga.

Du var nyligen på landslagsläger, hur var det?
– Precis, vi var på Bosön i fyra dagar tillsammans med P19-landslaget. Det blev mycket träning och även en internmatch mot P19-laget (med bland annat Felix Beijmo, Joseph Ceesay och Besard Sabovic). Vi filade en hel del på taktiska detaljer också. Det var första lägret med nya förbundskaptenen, så det var mest som en uppstart för honom och truppen.

Och sen var du ledig ett tag under förra veckan?
– Ja, jag var i Paris ett par dagar, plus att jag varit hemma och tränat en hel del. Jag var också iväg på en fisketur med farsan, det var riktigt skönt. Det är viktigt att få den där vilan också!

Slutligen, vad tror du om dina chanser att få speltid under hösten?
– Jag hoppas självklart på att få spela så mycket som möjligt. Det är den målsättning jag har och det är något jag siktar på ska bli verklighet.

l