”Jag är med från början i år”

20-åriga Jonathan Augustinsson kom till Djurgården från Brommapojkarna inför säsongen 2016. Första året i blårandigt förstördes av skador och bestod mest av stenhård rehabträning, men vid årets första utomhusträning på Kaknäs i torsdags fanns en hel och frisk Jonathan Augustinsson med på planen.

– Det var grymt skönt faktiskt. Dels att få vara här på Kaknäs att träna, det blir en helt annan känsla här ute, men för mig är det ju också en annan grej eftersom jag är med från början i år. Nu har man en bra försäsong i sig och snart börjar serien så det känns bra.

Jonathan Augustinsson med P17-landslaget 2013.

Det är en hård kamp om vänsterbacksplatsen i startelvan. Hur ser du på konkurrenssituationen?

– Just nu känns det som att det bara är på vänsterbacksplatsen jag konkurrerar och Elliot Käck är en väldigt bra spelare. Det är tufft men samtidigt sporrande. För mig handlar det om att göra det bästa av situationen och göra det så bra jag kan på träningar och matcher när jag väl får speltid. Gör jag det så kommer min chans.

Resultatmässigt har försäsongen varit en besvikelse men hur ser du på din egen insats i matcherna?

– Jag tycker att jag har gjort det bra när jag har kommit in, både i Portugal när jag hoppade in och mot Vålerengen och sedan i cupmatcherna. Jag fick starta matchen mot Helsingborg senast och tycker att det gick rätt så bra. Jag har försökt att ta chanserna när jag har fått dem.

Du har inte haft något flyt i avsluten. Mot Brommapojkarna träffade du ribban i jakten på ett segermål och mot Rijeka i Portugal nickade du precis över i slutminuterna. 

– Ja (suck), om jag hade haft lite skärpa kanske jag hade gjort tre mål under försäsongen, men det är som det är. Jag spar de målen till serien i stället.

Det var stundtals grinigt under tvåmålsspelet på träningen. Hur är stämningen i laget?

– Den är bra, som alltid. Det är väldig bra sammanhållning i laget, men så där blir det på träningarna när det är många vinnarskallar på plan samtidigt. Det är bara normalt.

Attachment

l