Jonathan Ring inför Sundsvall

 

Matchen mot Mariupol, hur går tankarna så här efteråt?
– Det var en rolig match att spela. Det var riktigt bra tryck på läktaren och vi fick med oss ett ok resultat. Det är klart att vi var det bättre laget och borde ha vunnit matchen, men i efterhand med en kvittering på övertid så får vi vara nöjda och vi vet att vi har en bra chans att vinna bortamatchen i Ukraina.

Om ni är det bättre laget, varför vinner ni då inte matchen?
– Jag tycker att vi borde ha gjort två-tre mål i första halvlek, vi hade många chanser och spelade bra fotboll. Där skulle vi ha avgjort. Sedan i andra backade de hem mer, vi kom till hyfsade lägen och slog en del inlägg och så men var lite tunna i boxen. Sen fick vi in Jonas Olsson och Badji på slutet och då kunde vi forcera in ett viktigt mål.

Och nu är det snabba bud, redan på söndag väntar en viktig match mot GIF Sundsvall.
– Ja det är tätt mellan matcherna, men det är bara roligt med många matcher så det är inte svårt att ladda om. Det ska bli kul, speciellt eftersom det är en hemmamatch. Vi går mest igenom motståndarna på video inför matchen, på planen blir det kanske några små detaljer men framför allt gäller det att vila så man är fräsch till på söndag.

Du själv då, hur står det till med formen?
– Formen känns bra, jag skapar många chanser. Jag har jag inte fått in bollarna i mål just nu, men det gäller att fokusera på spelet och fortsätta spela bra så kommer målen också. Förhoppningsvis kommer det på söndag. Det viktigaste är att vi vinner den matchen, men visst vore det kul att få sätta ett mål.

GIF Sundsvall då, det är ett lag som överraskat lite i år. Hur ser du på dem?
– Det är ett spelskickligt lag, jag kollade på dem nu senast mot Kalmar och de rullar längst backen och spelade fin fotboll. Men spelar vi som vi kan och kommer upp i normal standard så ska vi ta tre poäng på söndag. Det känns som vi har ett väldigt bra go i laget och tro på oss själva. Det gäller att fortsätta på det sättet så blir det inga problem att haka på toppen av tabellen.

Du nämnde publiken tidigare?
– Ja, det har varit bra tryck på slutet, speciellt mot Mariupol. Då kändes det nästan som i cup-finalen – lite mindre publik än då men riktigt bra tryck. Jag hoppas att alla dyker upp på Tele2 på söndag också och ger oss samma stöd.

l