Jonathan Ring klar för DIF

Säsongen 2018 närmar sig och Djurgården stärker truppen med ytterligare ett nyförvärv. 26-årige mittfältaren Jonathan Ring ansluter från Kalmar FF och skriver ett treårigt kontrakt med DIF.
– Det känns väldigt bra, det här är något som jag har sett fram emot. Det var inget svårt beslut utan när Djurgården dök upp så kände jag direkt att jag ville hit, säger Jonathan.

Det handlar om en rutinerad vänsterfotad spelare, ursprungligen född i Örebro, som efter starten i ÖSK har spelat för IFK Värnamo, Kalmar FF följt av en kort sejour i turkiska Gençlerbirligi innan återkomsten till KFF.
– Jag började spela som liten i Adolfsberg IK, en förort till Örebro. Sedan när jag var femton gick jag till talangtruppen i ÖSK och spelade där tills jag var arton. Efter det blev det IFK Värnamo där jag hade Jonas Thern som tränare och sedan bar det av till Kalmar i tre säsonger följt av ett halvår i Turkiet, berättar Jonathan som fick uppleva en del nyttiga erfarenheter i Gençlerbirligi.
– Det var en speciell men också lärorik och häftig tid. Fast jag fick inte spela så mycket som jag ville så jag tog beslutet att återvända till Kalmar.

Men nu är det Djurgårdens IF som gäller och även om kunskaperna om DIF är under uppbyggnad har Jonathan ändå hyfsad koll på hans nya förening.
– Jag vet ju att det är ett av de största lagen i Sverige med mycket publik. Jag har ju mött Djurgården på planen när jag spelat för Kalmar och ser man till senaste matchen i år så var det riktigt bra tryck på läktaren. Det är någonting som jag ser fram emot och det känns skönt att ha publiken i ryggen nu, säger Jonathan som taggar till lite extra när det är fullt på läktarna.
– Jag tycker att det är roligare att spela inför mycket publik och jag gillar att ha press på mig. Så för mig är det bara positivt och jag brukar prestera bättre då.

När det gäller hans egenskaper som spelare överlåter Jonathan gärna den bedömningen åt andra men han tror att hans kvaliteter kan komma till sin rätt i DIF under Özcans ledning.
– Andra får bedöma mina kvaliteter men jag vet att jag vill ha mycket boll i alla fall. Jag brukar göra en del poäng och jag hoppas på att kunna fortsätta med det här i Djurgården, berättar Jonathan som är positivt inställd till Özcan Melkemichels fotbollsfilosofi.
– Jag gillar att ha mycket frihet i anfallsspelet så det typen av anfallsspel som Özcan förespråkar passar mig. Djurgården har överlag spelat en offensiv, passningsinriktad fotboll som jag gillar och jag har hört mycket gott om Özcan. Vi har inte hunnit träffas än men ska ta ett snack inom kort.

Ett samtal som blir ett första steg på säsongen som kickar igång den 8 januari. Då går första träningen av stapeln och Jonathan ser fram emot att träffa laget och komma igång.
– Jag har höga förväntningar på min tid här. Att vi ska vara ett topplag som är med och slåss högst upp i tabellen och självklart hoppas jag att det går bra för min egen del så att jag kan hjälpa laget på bästa sätt.

Ett lag där det råder skarp konkurrens om platserna, vilket Jonathan är väl medveten om.
– Det ska det vara så det är inget som bekymrar mig. Det handlar bara om att ge allt på träningarna och visa att man ska spela, avslutar han.

För sportchef Bosse Andersson blir Jonathans ankomst en välkommen förstärkning på mittfältet och han ser fram emot att se honom i aktion i den blårandiga tröjan.
– Jonathan är en väldigt skicklig fotbollsspelare som gjorde en bra höst i Kalmar efter sitt äventyr i Turkiet. Nu är han väldigt motiverad att komma till en större förening och har valt Djurgården. En spelare som jag har stora förväntningar på, förklarar Bosse som ser många intressanta egenskaper hos Jonathan.
– Han är en vänsterfotad, djupledsgående kantspelare som även har spelat forward. Väldigt skicklig i drivet framåt och snabb, löpvillig med en bra näsa för mål.

Fakta Jonathan Ring

Position: Mittfältare
Född: 5 december 1991
Längd: 182
Tidigare klubbar: Örebro SK, IFK Värnamo, Kalmar FF, Gençlerbirligi.

Foto: Helena Avermark

Se DIFTV med Jonathan Ring här. Läser du i appen hittar du klippet i DIFTV-menyn.

Attachment

l