Jonathan Ring tillbaka i träning igen

Efter en försäsong som till viss del spolierats av en skada så är Jonathan Ring äntligen igång i full träning igen. Roligt för Jonathan och för Djurgården och det märktes att det fanns ett ackumulerat behov av fotboll hos den spelskicklige yttermitfältaren när tisdagsträningen drog igång.
– Det här var min första dag i full träning och det kändes helt okej i kroppen tycker jag. Skönt att vara tillbaka och köra på med grabbarna och nu ska jag kunna gå för fullt hela veckan. Sedan får vi se hur det ser ut inför måndagen. Jag har ju varit borta i tre veckor och frågan är om jag når 100 procent? Men jag hoppas självklart på spel mot Degerfors, säger Jonathan.

Enligt fysteamet handlade det en överbelastning på en sena i baksida lår som ställt till det. En åkomma som nu förhoppningsvis kan läggas till handlingarna.
– Jag har haft den här överbelastningen som har varit riktig segdragen. Men nu börjar det att släppa och jag kan vara med och köra igen. Det blir bättre och bättre hela tiden nu, förklarar Jonathan som även fick se nyförvärven Fredrik Ulvestad och Marcus Danielsson göra sin första träning.
– De såg bra ut av det jag såg, även om det är svårt att få en bild bara av första träningen. Bra spelare och bra killar vid sidan om. Jag tycker att det börjar se väldigt bra ut i truppen nu så det här blir en spännande säsong.

Jonathan är väl medveten om de senaste årens blårandiga cuphistorik men tycker att det är dags att ändra på den trenden nu.
– Ja, jag har hört en del om tidigare år i Svenska Cupen. Men vi ställer in siktet på att vinna gruppen så får vi se hur det ser ut efter det. Jag såg Degerfors nu senast mot Örebro eftersom min brorsa Sebastian spelar där. Det är ett bollskickligt lag men vi ska vinna den matchen.

Avspark på måndag som sagt och finns Jonathan med i truppen kliver han ut på planen i tröja nummer 16, ett speciellt nummer i DIF-sammanhang.
– Det känns bara bra. Roligt att få bära nummer 16 efter att Kim har haft det och det blir en härlig utmaning, konstaterar han.

Attachment

l