Joseph Ceesay målskytt för Vasalund

Djurgårdens snart 19-årige mittfältstalang Joseph Ceesay ansluter nu till den skara av spelare i DIF-truppen med dubbel spelbarhet och i söndags gjorde han sin första match för Vasalunds IF borta mot Enskede IK. Det blev en kanonstart för Joseph i hans första framträdande för Vasalund där han klev in som målskytt direkt efter en halvtimmes spel. Matchen vann sedan Vasalund med 2-0 och bidragande till segern var även DIF-försvararen Marcus Enström som spelade övertygande hela matchen för VIF medan Djurgårdens tredjemålvakt Oscar Jonsson i Enskedes mål förmodligen inte var lika nöjd med resultatet.

Sportchef Bosse Andersson gläds åt Joseph Ceesays mål och konstaterar att den dubbla spelbarheten blir ett bra sätt att se till att Joseph får kontinuerligt matchspel.
– Vi vill sätta spelarna i centrum där de ska få en bra matchmiljö. Joseph fortsätter att träna med oss och är han inte med i matchtruppen för DIF så spelar han med Vasalund istället. Nu blir det dessutom uppehåll och då har han en chans att få spela matcher i Vasalund med bra utveckling som följd.

Noterbart är även att utlånade Mihlali Mayambela blev målskytt för Degerfors i helgen när de slog GAIS med 2-1 hemma.

l