Julian Kristoffersen redo för Halmstad

Alla papper beträffande spelklarhet är i ordning för Djurgårdens norska nyförvärv Julian Kristoffersen som nu kan göra sig redo för att kämpa om en plats i truppen mot Halmstad. Ett glädjande besked för den reslige strikern som siktar på att visa upp sina bästa sidor i den knivskarpa konkurrensen om anfallsplatserna.
–Jag hörde att allt det administrativa ska vara i ordning och att jag är spelklar till Halmstad. Nu gäller det att göra riktigt bra träningar för att bevisa för Özcan att jag ska spela, berättar Julian.

Du har varit här en vecka nu. Hur tycker du att acklimatiseringen gått sedan du kom hit?
– Väldigt bra. Det har varit bra träningar och goda lagkompisar och jag har kommit in i gänget snabbt.


Vad har du fått för intryck av kvaliteten i laget?
– Nivån är väldigt bra i laget. Jag kollade tillsammans med några lagkompisar på matchen mot Norrköping på bortaplan senast och det såg bra ut.

Du hänger en del med Niklas Gunnarsson har jag förstått. Är det skönt att ha en landsman i laget?
– Vi har hunnit fika några gånger på stan och det är bra att ha en norrman här, han tar god hand om mig. Jag kände honom inte personligen innan jag kom hit men jag visste vem han var. Han har ju gjort några landskamper och han ringde och snackade lite med mig innan jag kom hit, så det är en fin ”fyr”.

Slutligen, Halmstad väntar på söndag. En oerhört viktig match i jakt på de eftertraktade Europaplatserna, dina tankar om motståndet?
– Jag känner två av Halmstads spelare som jag har spelat med i FC Köpenhamn, Marcus Mathisen och Aboubakar Keita, så det blir kul att träffa dem igen. Men jag tror att det blir en tuff kamp, Halmstad kämpar för att överleva i Allsvenskan och vi kämpar i toppstriden så det är två lag som verkligen behöver poäng. Det lär nog bli tight och tufft och jag hoppas att vi går segrande ur striden.

Foto: Helena Avermark

Attachment

l